Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι ρίχνουν φωτιά στους Τούρκους – Επανάσταση!

Οι Κούρδοι ρίχνουν φωτιά στους Τούρκους – Επανάσταση!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν ξέρουμε πόσους νεκρούς ακόμα πρέπει να περιμένουμε για να μιλήσουμε για επανάσταση. Ή μάλλον η επανάσταση στην Τουρκία είναι γεγονός, το PKK πολεμά για την εθνική ανεξαρτησία των Κούρδων εδώ και 30 χρόνια! Το να ζυγίζουμε τις λέξεις, είναι περιττό…

Με δεκάδες νεκρούς Κούρδους από τις σφαίρες του στρατού, της αστυνομίας και των παρακρατικών ισλαμιστών, η Τουρκία παραδίδεται στον μεγαλύτερο εφιάλτη της. Σε μια παλλαϊκή κουρδική Επανάσταση, όχι στα βουνά με αντάρτες, αλλά μέσα στις μεγάλες πόλεις της Ανατολίας.

Στην πόλη Βαν, παλαιότερα Αρμένικη, τώρα τουρκική, οι νεαροί Κούρδοι έπιασαν τις μολότοφ και τα τουφέκια. Χτυπάνε αλύπητα του τουρκικό κατοχικά, ή όπως οι ίδιοι το αποκαλούν, “αποικιακό” καθεστώς. Οι φωτογραφίες στην ανάρτηση είναι από τη Βαν, απόγευμα Πέμπτης, με τους Κούρδους να καίνε τους Τούρκους…

kourdoi-1 kourdoi-2

Οι Κούρδοι πολεμάνε το τουρκικό και το Ισλαμικό Κράτος, που τα θεωρούν το ίδιο πράγμα, αποφασισμένοι να αποκτήσουν πατρίδα! Δική τους πατρίδα. Ένα έθνος 40.000.000 ανθρώπων και δεν έχει πατρίδα, τους μοίρασαν μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ανάμεσα στην Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν, αν και τους είχαν υποσχεθεί οι Άγγλοι και οι Γάλλοι ανεξαρτησία.

Ύστερα ο Κεμάλ τους ξεγέλασε και για να τους πείσει να πολεμήσουν ενάντια στους Έλληνες στη Μικρά Ασία, τους είπε ότι το νέο κράτος θα ήταν τουρκοκουρδικό. Οι Κούρδοι μας νίκησαν στη Μικρά Ασία, αυτοί ήταν οι “τσέτες” του Κεμάλ. Και όταν ο ελληνικός στρατός έφυγε από τη Μικρά Ασία, ο Κεμάλ τότε στράφηκε εναντίον τους… Τότε οι Κούρδοι κατάλαβαν ότι είχαν εξαπατηθεί για μια ακόμη φορά.

Οι Κούρδοι έχουν ένα ρητό: “Δεν έχουμε κανένα φίλο, μόνο τα βουνά μας”. Όποτε το ξέχασαν το πλήρωσαν ακριβά.

Οι Κούρδοι δεν είναι εισβολείς όπως οι Τούρκοι. Είναι αυτόχθονες, όπως και εμείς οι Έλληνες, στη γη τους. Είναι οι αρχαίοι Καρδούχοι που αναφέρει ο Ξενοφώντας, είναι οι Ίσαυροι του Βυζαντίου.

Τώρα διεκδικούν ξανά τη λευτεριά τους. Και δεν φοβούνται να πολεμήσουν και να πεθάνουν για αυτήν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr