Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΟΚ από NBC: Η «Όμικρον» δεν είναι ακίνδυνη για τα παιδιά – Αυξάνονται στα ύψη οι νοσηλείες παιδιών στις ΗΠΑ

ΣΟΚ από NBC: Η «Όμικρον» δεν είναι ακίνδυνη για τα παιδιά – Αυξάνονται στα ύψη οι νοσηλείες παιδιών στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται με Covid-19 αυξάνεται στα ύψη σε εθνικό επίπεδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα, μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο NBC.

Σύμφωνα με ανάλυση του NBC News, τουλάχιστον εννέα πολιτείες έχουν αναφέρει αριθμούς ρεκόρ παιδιατρικών νοσηλειών που σχετίζονται με την Covid: Κονέκτικατ, Τζόρτζια, Ιλινόις, Κεντάκι, Μασαχουσέτη, Μέιν, Μιζούρι, Οχάιο και Πενσυλβάνια, καθώς και η Ουάσιγκτον DC.

Μερικά από αυτά τα παιδιά βρέθηκαν θετικά στην Covid μέσω τεστ ρουτίνας, εάν έπρεπε να νοσηλευτούν για άλλα, άσχετα ζητήματα.

Ωστόσο, πολλά άλλα έχουν νοσηλευτεί ειδικά λόγω επιπλοκών από την Covid-19.

Η άνοδος των νοσηλειών απογοητεύει τους παιδιατρικούς λοιμωξιολόγους, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη θεραπεία παιδιών που νοσούν από τον κορωνοϊό.

«Φαίνεται ότι οι άνθρωποι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη σημασία της νόσου στα παιδιά», δήλωσε ο Δρ Μαρκ Κλάιν, ο επικεφαλής ιατρός στο Νοσοκομείο Παίδων της Νέας Ορλεάνης.

«Έχουμε περάσει δύο χρόνια αντικρούοντας μύθους σχετικά με την Covid και τα παιδιά, ότι είναι “ακίνδυνη” για τα παιδιά. Δεν είναι».

Από τη Δευτέρα, είπε ο Κλάιν, 14 παιδιά ήταν αρκετά άρρωστα με Covid-19 και έπρεπε νοσηλευτούν στο νοσοκομείο του. Τα τρία στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Τα τρία παιδιά είναι κάτω των 2 ετών. Το μικρότερο είναι μόλις 8 εβδομάδων.

Στο Νοσοκομείο Παίδων του Τέξας στο Χιούστον, οι αριθμοί νοσηλείας παιδιών ασθενών, με σχεδόν 70 ασθενείς, έχουν ξεπεράσει το μέγιστο των ασθενών κατά τη διάρκεια της έκρηξης της παραλλαγής Δέλτα το καλοκαίρι, δήλωσε ο Δρ Τζιμ Βερσάλοβιτς, παθολόγος και συνεπικεφαλής του Κέντρου Διοίκησης για Covid-19, σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Πάνω από το 90% των περιπτώσεων οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον.

«Περισσότερα παιδιά που έχουν μολυνθεί με Όμικρον μεταφράζεται σε μεγάλο αριθμό παιδιών που μπορεί να χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη», είπε ο Βερσάλοβιτς.

Τη Δευτέρα, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής ανέφερε μια απότομη αύξηση κρουσμάτων Covid-19 σε παιδιά.

Τουλάχιστον 325.340 περιπτώσεις αναφέρθηκαν την εβδομάδα της 23ης Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με 198.551 κρούσματα την εβδομάδα της 16ης Δεκεμβρίου.

Ενώ σοβαρή νόηση από την Covid εξακολουθεί να είναι σπάνια για τα μικρότερα παιδιά, ο τεράστιος αριθμός νέων κρουσμάτων ανησυχεί τους γιατρούς.

Από την Κυριακή, ο αριθμός εισαγωγών παιδιών με Covid είχε κορυφωθεί: 1.354 την ημέρα, με βάση έναν μέσο όρο επτά ημερών, σύμφωνα με τα στοιχεία του NBC News.

Και ο αριθμός παιδιών που απλώς καταλάμβαναν ημερησίως νοσοκομειακές κλίνες, ακόμα κι αν τελικά δεν εισήχθησαν στο νοσοκομείο, έφτασε τον μέσο όρο ρεκόρ των 3.081 την ημέρα κατά το τελευταίο επταήμερο.

Ο Κλάιν συνέγραψε μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η οποία ανέλυσε 915 περιπτώσεις Covid σε παιδιά και εφήβους που νοσηλεύτηκαν σε έξι ιατρικά κέντρα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Περισσότερα από τα τρία τέταρτα -το 78%- νοσηλεύτηκαν λόγω επιπλοκών της Covid-19.

Περίπου τα μισά παιδιά χρειάστηκαν βοήθεια με την αναπνοή και σχεδόν το ένα τρίτο μεταφέρθηκαν στην εντατική θεραπεία.

Το ένα τρίτο των 915 ασθενών ήταν κατά τα άλλα υγιή, χωρίς υποκείμενα προβλήματα υγείας που θα τους έθεταν σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

«Νομίζω ότι πολλοί γονείς βασίζονται στο αφήγημα ότι αν έχεις ένα υγιές παιδί, είναι πολύ απίθανο το παιδί σου να αρρωστήσει από την Covid.

»Αυτό δεν είναι αλήθεια», είπε η Δρ Έιμι Έντουαρντς, ειδικός σε παιδιατρικές λοιμώξεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Rainbow Babies & Children’s Hospital στο Κλίβελαντ.

«Είναι αλήθεια ότι στατιστικά, το παιδί σας πιθανότατα δεν θα έχει σοβαρή Covid, αλλά τα στατιστικά δεν έχουν σημασία όταν είναι το παιδί σας που τελικά αρρωσταίνει», είπε.

Η Έιμι Έντουαρντς είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της έχουν σημειώσει μια «σημαντική αύξηση» στον αριθμό των παιδιών που εισήχθησαν στο νοσοκομείο πρόσφατα με Covid-19, καθώς και μια αύξηση στον αριθμό τέτοιων παιδιών που χρειάζονται ενδοφλέβια υγρά, υποστήριξη οξυγόνου και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αναπνευστήρα.

Και οι γιατροί λένε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που νοσηλεύονται με Covid-19 δεν είναι εμβολιασμένα, επειδή είτε είναι πολύ μικρά για να είναι επιλέξιμα είτε επειδή οι γονείς τους αρνήθηκαν να τα εμβολιάσουν.

«Σπάνια βλέπουμε εμβολιασμένο παιδί στο νοσοκομείο», είπε ο Κλάιν.

Ο Κλάιν διεξήγαγε την έρευνά του κατά τη διάρκεια της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα το περασμένο καλοκαίρι.

Αν και ορισμένες μελέτες έχουν προτείνει ότι η παραλλαγή Όμικρον μπορεί να οδηγήσει σε πιο ήπια ασθένεια συνολικά, ο Κλάιν είπε ότι ο τεράστιος αριθμός των περιπτώσεων Όμικρον θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε περισσότερες νοσηλείες.

«Είναι λίγο ευσεβής πόθος να λες, “Λοιπόν, είναι ήπιο” ή “Θα είναι εντάξει”, αλλά αν υπάρχουν 10 φορές περισσότερες περιπτώσεις, αυτό εξακολουθεί να ισοδυναμεί με πολλές νοσηλείες και πολλές εισαγωγές στη ΜΕΘ και, δυστυχώς, θάνατοι», είπε.

Άλλοι παιδίατροι λοιμωξιολόγοι, επίσης, ανησυχούν ότι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η παραλλαγή Όμικρον θα αυξήσει τον αριθμό των παιδιών που νοσούν αρκετά ώστε να νοσηλεύονται.

«Δεν έχω δει ποτέ μια λοίμωξη να σαρώνει μια ολόκληρη χώρα μέσα σε μια ή δύο εβδομάδες», είπε ο Δρ Ντέιβιντ Κίμπερλιν, συνδιευθυντής του τμήματος παιδιατρικών λοιμωδών νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ.

Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια των συμπτωμάτων του Covid για τα παιδιά;

Αν και πολλές περιπτώσεις Covid σε παιδιά είναι αρκετά ήπιες ώστε να αντιμετωπίζονται στο σπίτι, οι γιατροί λένε ότι υπάρχουν ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια όταν ένα παιδί δεν βελτιώνεται και πρέπει να το δει γιατρός.

Ο Έντουαρντς, του UH Rainbow Babies & Children’s Hospital, είπε ότι τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε περιλαμβάνουν:

1. Πρόβλημα αναπνοής.

2. Αφυδάτωση.

3. Επίμονος πόνος ή πίεση στο στήθος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr