ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Μπλίνκεν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Καζακστάν, Ρωσία, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
Ιράν: Κατάληψη της εξουσίας από τους Φρουρούς της Επανάστασης: Η σκιώδης ηγεσία της Τεχεράνης σκληραίνει τη στάση της καθώς ο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο ήταν αναγκαίο να ζητήσει το Καζακστάν την ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στο έδαφός του, για να αντιμετωπιστούν οι ταραχές και προειδοποίησε ότι θα είναι «πολύ δύσκολο» να αποχωρήσουν στο μέλλον.
«Ένα μάθημα της πρόσφατης ιστορίας είναι ότι αφού βρεθούν οι Ρώσοι στο σπίτι σας, κάποιες φορές είναι πολύ δύσκολο να τους κάνετε να φύγουν», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσιγκτον.
Στο Καζακστάν, τη μεγαλύτερη χώρα της κεντρικής Ασίας, ξέσπασαν ταραχές από την περασμένη Κυριακή, με αφορμή την αύξηση της τιμής των καυσίμων.
Οι ταραχές επεκτάθηκαν σε μεγάλες πόλεις, κυρίως στο Αλμάτι, την οικονομική πρωτεύουσα, όπου μετατράπηκαν σε βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν.
Η Ρωσία έστειλε στρατό για να στηρίξει την κυβέρνηση της χώρας, κατόπιν αιτήματος του προέδρου Κάσιμ-Ζομάρτ Τοκάγεφ.
«Μου φαίνεται ότι οι Αρχές και η κυβέρνηση του Καζακστάν είναι αναμφιβόλως σε θέση να διαχειριστούν με τον κατάλληλο τρόπο τις διαδηλώσεις και να επαναφέρουν την τάξη, σεβόμενες τα δικαιώματα των διαδηλωτών.
»Επομένως, δεν καταλαβαίνω γιατί ακριβώς χρειάζονταν την εξωτερική βοήθεια», πρόσθεσε ο Μπλίνκεν.
Την Πέμπτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε τις ρωσικές δυνάμεις να μην παραβιάσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε να δείξουν διάθεση ότι θέλουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τους θεσμούς της χώρας.























































