Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

The Guardian: Τερματίστε τον μαζικό εμβολιασμό και ζήστε με την Covid, λέει ο πρώην επικεφαλής της επιτροπής εμβολιασμού

The Guardian: Τερματίστε τον μαζικό εμβολιασμό και ζήστε με την Covid, λέει ο πρώην επικεφαλής της επιτροπής εμβολιασμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Covid θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ενδημικός ιός παρόμοιος με τη γρίπη και η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να τερματίσει τον μαζικό εμβολιασμό μετά την εκστρατεία για την ενισχυτική [τρίτη] δόση, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Ο Δρ Clive Dix ζήτησε μια σημαντική επανεξέταση της στρατηγικής του Ηνωμένου Βασιλείου για την Covid, αντιστρέφοντας ουσιαστικά την προσέγγιση των τελευταίων δύο ετών και επιστρέφοντας σε μια «νέα κανονικότητα».

«Πρέπει να αναλύσουμε εάν χρησιμοποιούμε την τρέχουσα εκστρατεία ενισχυτικού εμβολιασμού για να διασφαλίσουμε ότι τα ευάλωτα άτομα προστατεύονται, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο», είπε.

«Ο μαζικός εμβολιασμός με βάση τον πληθυσμό στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει τώρα να τελειώσει».

Είπε ότι οι υπουργοί θα πρέπει επειγόντως να υποστηρίξουν την έρευνα για την ανοσία της Covid πέρα από τα αντισώματα για να συμπεριλάβουν τα Β-κύτταρα και τα Τ-κύτταρα (λευκά αιμοσφαίρια).

Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία εμβολίων για ευάλωτα άτομα ειδικά στις παραλλαγές της Covid, είπε, προσθέτοντας:

«Τώρα πρέπει να διαχειριστούμε τις ασθένειες και όχι την εξάπλωση του ιού.

»Επομένως, το σταμάτημα της εξέλιξης της νόσου σε ευάλωτες ομάδες είναι ο μελλοντικός στόχος».

Οι αξιωματούχοι του βρετανικού ΕΣΥ (NHS) προειδοποιούν ότι η ασφάλεια των ασθενών έχει τεθεί σε κίνδυνο αυτόν τον χειμώνα λόγω της έλλειψης υγειονομικού προσωπικού και κοινωνικής φροντίδας, που θα απαιτούσε ένα εκατομμύριο επιπλέον εργαζομένους μέχρι την επόμενη δεκαετία.

Ο Ντιξ συνέβαλε καθοριστικά τις φαρμακευτικές εταιρείες να δημιουργήσουν τα εμβόλια Covid.

Είπε ότι υποστήριξε την τρέχουσα εκστρατεία ενισχυτικής δόσης, αλλά χρειάζεται μια «νέα στοχευμένη στρατηγική» για να φτάσει το Ηνωμένο Βασίλειο σε θέση «διαχείρισης της Covid».

Και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να σκεφτούμε πότε σταματάμε τα τεστ και να αφήσουμε τους ανθρώπους να απομονώνονται όταν δεν είναι καλά και να επιστρέφουν στις εργασίες τους όταν αισθάνονται έτοιμοι, με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε σε μια κακή περίοδο γρίπης».

Ο Ντιξ είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να υποστηρίξει την έρευνα και την ανάλυση του πόσο αποτελεσματικά ήταν τα εμβόλια στην παραγωγή «ανοσίας Β- και Τ-κυττάρων μνήμης» -μέρη του ανοσοποιητικού συστήματος που αναγνωρίζουν την Covid- και ιδιαίτερα πώς λειτούργησαν για άτομα άνω των 60 ετών και ευάλωτες ομάδες με υποκείμενα νοσήματα.

«Έχοντας αυτά τα δεδομένα στα χέρια μας, θα πρέπει να επηρεάσουμε τις φαρμακευτικές να αναπτύξουν ένα εμβόλιο για τις παραλλαγές Όμικρον και Δέλτα για να καλύψει τις τρέχουσες γραμμές μετάλλαξης».

Η Eleanor Riley, καθηγήτρια ανοσολογίας και μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, είπε: «Τα πάντα εξαρτώνται από το αν θα εμφανιστεί άλλη παραλλαγή.

»Μια τέταρτη δόση ή μία δεύτερη ενισχυτική εκστρατεία του υπάρχοντος εμβολίου πιθανότατα δεν πρόκειται να επιτύχει πολλά.

»Η μόνη δικαιολογία για να κάνουμε μία δεύτερη ενισχυτική εκστρατεία για την πλειοψηφία του πληθυσμού θα ήταν εάν βλέπαμε σαφείς ενδείξεις ότι άνθρωποι, πέντε ή έξι μήνες μετά την ενισχυτική δόση τους, καταλήγουν στο νοσοκομείο με σοβαρή Covid».

Διαβάστε ακόμα: Δέκα ειδικοί λένε στους New York Times την αλήθεια για τα εμβόλια και τις δόσεις

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr