Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη διαδήλωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Οτάβα – Ο Τριντό μεταφέρθηκε σε ασφαλή τοποθεσία

Μεγάλη διαδήλωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Οτάβα – Ο Τριντό μεταφέρθηκε σε ασφαλή τοποθεσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια αυτοκινητοπομπή χιλιάδων φορτηγών κι άλλων διαδηλωτών κατέβηκε στον λόφο του Κοινοβουλίου στην πρωτεύουσα του Καναδά, Οτάβα, διαδηλώνοντας ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για την COVID-19 και άλλους περιορισμούς.

Το καναδικό CBC κάνει λόγο για μια λυσσαλέα διαδήλωση που έθεσε την Αστυνομία σε επιφυλακή για πιθανή βία, παρά τις παροτρύνσεις των διοργανωτών στο αυξανόμενο πλήθος να διαδηλώσει ειρηνικά.

Πεζοί διαδηλωτές αψήφησαν το ακραίο κρύο και ενώθηκαν με διαμαρτυρόμενους φορτηγατζήδες που άρχισαν να φτάνουν στο σημείο του συλλαλητηρίου από αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Αργότερα ενώθηκαν με άλλους οδηγούς και διαδηλωτές από όλες τις περιοχές της χώρας που, σε ορισμένες περιπτώσεις, ταξίδεψαν χιλιάδες χιλιόμετρα για να μεταφέρουν το μήνυμά τους στους δρόμους έξω από το γραφείο του Πρωθυπουργού στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η Αστυνομία εκτιμά το πλήθος να έφτασε μέχρι 10.000 άτομα.

Η αυτοκινητοπομπή μπλόκαρε την κυκλοφορία σε όλη την περιοχή, φράσσοντας τις αρτηρίες που οδηγούν μέσα και έξω από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Το Rideau Centre, ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο μόλις λίγα βήματα μακριά από τον χώρο της διαμαρτυρίας, έκλεισε νωρίς αφού κατακλύστηκε από ανθρώπους χωρίς μάσκες που αψηφούσαν τους κανόνες για τους εσωτερικούς χώρους.

Πολλά φορτηγά που συγκεντρώθηκαν κατά μήκος της οδού Ουέλινγκτον μπροστά από το Κοινοβούλιο έφεραν πανό που κατήγγειλαν τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

Κάποιοι έλεγαν ότι «ο κομμουνισμός θα επικρατήσει στον Καναδά» εάν συνεχιστούν οι περιορισμοί που σχετίζονται με την COVID-19.

Δεκάδες φορτηγατζήδες πατούσαν τις κόρνες τους για να ανακοινώσουν την παρουσία τους.

Εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλεια, ο Τριντό και η οικογένειά του μεταφέρθηκαν από το σπίτι τους σε μια άγνωστη τοποθεσία στην πρωτεύουσα της χώρας, ανέφεραν πηγές.

Η διαμαρτυρία, αν και ηχηρή και ενοχλητική, ήταν ειρηνική.

H διαδήλωση, που αρχικά σχεδιαζόταν να παροτρύνει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εγκαταλείψει την απόφαση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε επαγγελματικούς κλάδους που περνάνε τα σύνορα, όπως οι φορτηγατζήδες, μετατράπηκε σε ένα μεγαλύτερο κίνημα ενάντια σε όλα τα περιοριστικά μέτρα για τη δημόσια υγεία.

Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους, πολλοί από τους οποίους δεν ήταν φορτηγατζήδες, δήλωσαν ότι ήταν έτοιμοι να πιέσουν την κυβέρνηση να τερματίσει τους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία και να επιστρέψει στην «κανονικότητα».

Η διαμαρτυρία προσέλκυσε επίσης κάποιες πιο ακραίες φωνές που ζητούσαν βία.

Οι πολλές σημαίες που κυματίζανε ανάμεσα στο ετερόκλητο πλήθος αντανακλούσαν τις αποκλίνουσες ομάδες που ζητούσαν τον τερματισμό των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Μερικοί από τους διαδηλωτές έφεραν καναδικές σημαίες, ενώ άλλοι κρατούσαν πλακάτ που προέτρεπαν τον κόσμο με το σύνθημα «Σκέψου μόνος σου», ένα σύνθημα που χρησιμοποιείται στους κύκλους κατά των εμβολίων.

Ορισμένοι διαδηλωτές εθεάθησαν να κρατούν τη σημαία των «Πατριωτών», μια παραπομπή στις εξεγέρσεις του Κάτω Καναδά τα έτη 1837-38, όταν γαλλόφωνοι άποικοι από το σημερινό Κεμπέκ πολέμησαν ενάντια στη βρετανική αποικιακή κυριαρχία.

Τουλάχιστον μία σημαία της Συνομοσπονδίας (Αμερικάνικος Νότος) εντοπίστηκε στο πλήθος, ένα σύμβολο από τον Εμφύλιο Πόλεμο των ΗΠΑ που συχνά συνδέεται με ρατσιστικά και ακροδεξιά στοιχεία.

Οι αυτόχθονες (Ινδιάνοι) διαδηλωτές ανέμιζαν τη σημαία των πολεμιστών Μοχόκ και κυμάτισαν τη σημαία του Έθνους Μέτις.

«Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου.

»Είμαι 53 χρονών και αυτός είναι ο λόφος στον οποίο θα πεθάνω.

»Μη μου πείτε ότι πρέπει να βάλω κάτι στο σώμα μου», δήλωσε η Λορέν Κόμοντορ.

Η Κόμοντορ είπε ότι απολύθηκε από τη δουλειά της, σε οδοντιατρείο, επειδή δεν εμβολιαζόταν.

Είπε ότι θέλει αυτή η διαμαρτυρία να δώσει τέλος στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς που κόστισαν τη εργασία σε αυτήν και σε άλλους σαν αυτήν.

Είπε ότι η πεθερά της πέθανε στο νοσοκομείο και ήταν δύσκολο για την οικογένεια να την επισκεφτεί τις τελευταίες μέρες της ζωής της λόγω των περιορισμών για τους επισκέπτες λόγω της COVID-19.

«Ανοίξτε τα νοσοκομεία, είναι δημόσια. Αυτό πρέπει να τελειώσει σήμερα».

Ο σύζυγός της, Μάικ, είπε ότι δεν εμπιστεύεται τις εμβολιαστικές δόσεις, κάτι που του κόστισε τη δουλειά του ως κοινοτικού νοσηλευτή.

«Πόσες ενισχυτικές δόσεις θα χρειαστούν;

»Ξυπνήστε, άνθρωποι. Πόσες ενισχυτικές;

»Οι άνθρωποι που έκαναν τις δύο δόσεις, εξακολουθούν να έρχονται με COVID-19.

»Εξακολουθούν να είναι θετικοί.

»Λοιπόν, πού είναι η επιστήμη; Ποια επιστήμη;

»Τι θα πουν οι κυβερνητικοί επιστήμονες όταν οι μισθοί τους εξαρτώνται από αυτό», είπε.

Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας του Καναδά (PHAC) ανέφερε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η κύρια σειρά εμβολίων -οι δύο πρώτες δόσεις mRNA– προσφέρουν «χαμηλή» έως «πολύ χαμηλή» προστασία έναντι της λοίμωξης «Όμικρον», αλλά ότι εξακολουθούν να αποτρέπουν σοβαρές περιπτώσεις νοσηλείας και θανάτου.

Τα δεδομένα του PHAC υποδηλώνουν ότι τα μη εμβολιασμένα άτομα έχουν 19 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν με COVID-19 σε σχέση με τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Μια τρίτη δόση ενός εμβολίου mRNA προσφέρει επίσης πολύ περισσότερη προστασία.

Εν μέσω αυτής της αντιπαράθεσης, εμφανίστηκε και μία ομάδα από αντιδιαδηλωτές που μπήκαν στο πλήθος με συνθήματα υπέρ του εμβολίου.

Ο Τριντό και η οικογένειά του μεταφέρθηκαν από την πρωθυπουργική κατοικία, το Rideau Cottage, το οποίο βρίσκεται στη συνοικία του Νέου Εδιμβούργου της Οτάβα – περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από το επίκεντρο της διαμαρτυρίας.

Το γραφείο του πρωθυπουργού δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει πού βρισκόταν ο Τριντό για λόγους ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι Τριντό βρίσκεται επί του παρόντος σε καραντίνα επειδή ένα από τα παιδιά του που πρόσφατα βρέθηκε θετικό στην COVID-19.

Η απόφαση να μετακινηθεί ο Τριντό και η οικογένειά του, ως προληπτικό μέτρο προστασίας, πάρθηκε μετά από προειδοποίηση από τον Λοχία του Κοινοβουλίου, τον υπεύθυνο για την ασφάλεια και την ασφάλεια του κοινοβουλευτικού χώρου και των ενοίκων του, ότι οι διαδηλωτές θα μπορούσαν να εμφανιστούν έξω από σπίτια πολιτικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

Ολική έκλειψη ηλίου: Σε εξέλιξη το σπάνιο φαινόμενο – Live εικόνα από τη NASA

Ολική έκλειψη Ηλίου στις 8 Απριλίου

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Στον Καναδά ο Μητσοτάκης για την αγορά πυροσβεστικών αεροπλάνων Canadair

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr