Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατηγορούμενος για παράνομη χρηματοδότηση κόμματος o Mατέο Ρέντσι

Κατηγορούμενος για παράνομη χρηματοδότηση κόμματος o Mατέο Ρέντσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαφθορά, Ιταλία, Ματέο Ρέντσι,

Κατηγορίες σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, απήγγειλε η Εισαγγελία της Φλωρεντίας που σχετίζονται με παρατυπίες στη χρηματοδότηση του ιδρύματος Open, που συνέβαλε οικονομικά στην άνοδο του Ρέντσι από το δημαρχιακό θώκο της Φλωρεντίας στην πρωθυπουργία της χώρας και την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στο πλαίσιο της έρευνας απαγγέλθηκαν κατηγορίες μεταξύ άλλων για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και άσκηση αθέμιτης επιρροής και σε άλλα δέκα άτομα, ανάμεσά τους μέλη του ιταλικού κοινοβουλίου, στελέχη επιχειρήσεων κι ένας πρώην πρόεδρος του ιδρύματος.

Ο Ρέντσι είπε ότι υπέβαλε μήνυση εναντίον τριών από τους εισαγγελείς, σημειώνοντας ότι ο ένας εξ’ αυτών είχε προσπαθήσει στο παρελθόν ανεπιτυχώς να ασκήσει δίωξη στην οικογένειά του. Και πρόσθεσε: «Δεν έχω διαπράξει κανένα έγκλημα, ελπίζω ότι οι εισαγγελείς της Φλωρεντίας μπορούν να πουν το ίδιο».

Εμπλοκή εταιρειών

Στην έρευνα εμπλέκονται και τέσσερις εταιρείες, μεταξύ αυτών η British American Tobacco Italia. Σύμφωνα με την εισαγγελία το Open ενεργούσε σαν να ήταν κομμάτι του Δημοκρατικού Κόμματος κι έλαβε χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ, που δαπανήθηκαν για την υποστήριξη πολιτικών δραστηριοτήτων του Ρέντσι, που είναι τώρα επικεφαλής του κεντρώου κόμματος Italia Viva και των συμμάχων του.

Δικαστής θα αποφασίσει σε προκαταρκτική ακρόαση στις 4 Απριλίου αν θα διεξαχθεί η δίκη. Ο Ρέντσι υποστηρίζει ότι το Open είναι ίδρυμα και όχι κόμμα, άρα δεν στοιχειοθετείται αδίκημα παράνομης χρηματοδότησης κόμματος.

«Επιτέλους θα ξεκινήσει η δίκη στο δικαστήριο κι όχι στα ΜΜΕ», είπε. «Οι Ιταλοί θα μπορέσουν πλέον να δουν πόσο αδύναμες είναι οι κατηγορίες και πόσο σκανδαλώδεις οι μέθοδοι των εισαγγελέων της Φλωρεντίας».

Η χρηματοδότηση από τη Σαουδική Αραβία και η φιλία με τον πρίγκιπα

Δεν είναι η μόνη υπόθεση σε βάρος του Ρέντσι. Σύμφωνα με έρευνα του τμήματος κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος της Bankitalia, η οποία έφτασε στην αστυνομία στις 6 Φεβρουαρίου, ο ηγέτης του κόμματος Italia Viva έλαβε 1,1 εκατ. ευρώ από διαφορετικές αραβικές εταιρείες.

Ο Ρέντσι έχει στενές σχέσεις με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, μάλιστα σε μία επίσκεψη στη χώρα πέρυσι, δήλωσε ότι ζηλεύει τα εργατικά κόστη της Σαουδικής Αραβίας και είπε πως το βασίλειο είναι το μέρος για μία «Νέα Αναγέννηση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr