Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεκρές: Την εξουσία στην Ευρώπη την έχουν οι ΜΚΟ και οι Γερμανοί

Πεκρές: Την εξουσία στην Ευρώπη την έχουν οι ΜΚΟ και οι Γερμανοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Βαλερί Πεκρές δεν στοχοποιεί μόνο τον Εμμανουέλ Μακρόν – εκτοξεύει επίσης «βέλη» προς τη Γερμανία και την ΕΕ.

Η Πεκρές, υποψήφια του συντηρητικού κόμματος Les Républicains στις εκλογές του Απριλίου και τωρινή Περιφερειάρχης του Ιλ-ντε-Φρανς, έψεξε τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο αυτή την εβδομάδα σε ένα γεύμα για ηγέτες επιχειρήσεων.

«Θα σας πω κάτι, η αίσθηση που έχω όταν κοιτάζω την Ευρώπη είναι ότι αυτοί που έχουν πραγματικά την εξουσία στην Ευρώπη είναι οι ΜΚΟ και οι Γερμανοί», είπε ο Πεκρές.

Για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της, η Πεκρές θεωρούνταν κάτι σαν μετριοπαθής μέσα στο κόμμα της —τεχνοκράτης, υπέρ των επιχειρήσεων και υπέρ της ΕΕ. Αυτό το προφίλ την κάνει πολύ παρόμοια με τον Μακρόν στα μάτια πολλών σχολιαστών και πολιτικών αντιπάλων– υπήρχαν ακόμη και φήμες ότι θα μπορούσε να ενταχθεί στο πολιτικό του στρατόπεδο πριν από δύο χρόνια.

Καθώς όμως επιδιώκει να εδραιωθεί σε ένα πολυσύχναστο πεδίο της πολιτικής δεξιάς, η Πεκρές μιλά πιο επιθετικά —μερικές φορές θυμίζει ακόμη και Τραμπ— για θέματα όπως η μετανάστευση και η ΕΕ.

Στο γεύμα της Δευτέρας δήλωσε: «Θέλω οι Γάλλοι να ανακτήσουν το πάνω χέρι, πρέπει να πάμε να υπερασπιστούμε τα γαλλικά συμφέροντα στην Ευρώπη».

Η Πεκρές βρίσκεται τρίτη στην προεδρική κούρσα με 16%, ακριβώς πίσω από την ακροδεξιά ηγέτιδα Μαρίν Λε Πεν με 17% και μερικές μονάδες μπροστά από τον ακροδεξιό Ερίκ Ζεμούρ, σύμφωνα με το POLITICO.

Η δεύτερη θέση θα ήταν αρκετή για να διεκδικήσει μια θέση στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 24 Απριλίου, πιθανότατα με τον Μακρόν, ο οποίος προηγείται άνετα με ποσοστό 24%.

Συνάντηση με Σαρκοζί

H Πεκρές συναντήθηκε επίσης με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Η ίδια δήλωσε «πολύ ευτυχής» για αυτήν την «οικογενειακή συνάντηση», υπενθυμίζοντας, μάλλον στον Σακροζί πού ανήκει πολιτικά, καθώς ο ίδιος έχει επιλέξει μια «άβολη» σιωπή για τη Δεξιά.

Η συνάντηση ήταν αναμενόμενη. Ήταν μια «κουβέντα μεταξύ φίλων», και «ειλικρινής και στοργική», σύμφωνα με την υποψήφια του LR.

«Ήταν πολύ χρήσιμο για μένα να έχω τη συμβουλή ενός πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας», τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr