Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία αρνήθηκε να μπουν ενισχύσεις και εφόδια στην Κομπάνι

Η Τουρκία αρνήθηκε να μπουν ενισχύσεις και εφόδια στην Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το τουρκικό κράτος, σύμμαχος και σε όλα υποστηρικτής στο Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε την Κυριακή δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας ότι θεωρεί “εξωπραγματικό” να ανοίξει τα σύνορά του ώστε να μπουν κουρδικές ενισχύσεις και πολεμοφόδια στην πολιορκημένη από το Ισλαμικό Κράτος κουρδική πόλη Κομπάνι, στη βόρεια Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία.

Για να καταλάβετε πώς οι Τούρκοι προσπαθούν να κοροϊδέψουν την παγκόσμια κοινή γνώμη με την ανατολίτικη κουτοπονηριά τους, δείτε τον χάρτη που ακολουθεί της Κομπάνι. Η πόλη ακουμπά στην κυριολεξία πάνω στα τουρκικά σύνορα, το πιο εύκολο πράγμα είναι ο ανεφοδιασμός της που το τουρκικό ισλαμικό καθεστώς αποκαλεί εξωπραγματικό.

map

Τις δηλώσεις, ότι δηλαδή ο ανεφοδιασμός της Κομπάνι είναι “εξωπραγματικός” τις έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Mevlut Cavusoglu) την Κυριακή στο France 24.

Τόσο οι Κούρδοι ηγέτες όσο και ο ίδιος ο ΟΗΕ, ζήτησαν από την Τουρκία να ανοίξει εκείνο το συνοριακό φυλάκιο που βλέπετε, το οποίο είναι ακριβώς δίπλα στα πρώτα σπίτια της Κομπάνι, ώστε να περάσουν ενισχύσεις Κούρδων εθελοντών που θέλουν να πολεμήσουν μαζί με τους υπερασπιστές της πόλης, όπως και πολεμοφόδια και τρόφιμα.

Η Τουρκία γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τον ΟΗΕ (αν και αυτό δεν είναι είδηση, εδώ εισέβαλε στην Κύπρο και δεν τρέχει τίποτα), επειδή οι αντάρτες του YPG που υπερασπίζονται την Κομπάνι είναι κομμουνιστές και στην ουσία αποτελούν παρακλάδι του PKK, που διεξάγει αντάρτικο στην Τουρκία εδώ και 30 χρόνια. Ωστόσο, τον τελευταίο χρόνο PKK και Τουρκία είχαν εκεχειρία.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Τουρκία θέλει το Ισλαμικό Κράτος να αλώσει την Κομπάνι, να σφάξει τους Κούρδους, ώστε να ξεφορτωθεί αυτούς τους μαχητές που τους θεωρεί εχθρούς τους και στη συνέχεια, αφού πέσει η Κομπάνι, θα εισβάλει με τα τανκς, να διώξει το Ισλαμικό Κράτος (που είναι σύμμαχός της) και να καταλάβει το συριακό Κουρδιστάν, θα ονομάσει την κατοχή “ζώνη ασφαλείας” και έτσι ο Ερντογάν θα είναι νικητής, διότι και τους Κούρδους θα έχει “ξεπαστρέψει” και συριακά εδάφη θα έχει καταλάβει.

Αυτό είναι το σχέδιο της Άγκυρας και οι δυτικοί το ξέρουν. Εξάλλου, όπως έχει αρχίσει και γράφεται στο twitter, εάν κάποιος θέλει να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος ας ξεκινήσει να κάνει πόλεμο στην Τουρκία, που στην ουσία βρίσκεται πίσω από το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr