Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μακελειό στο Κραματόρσκ – Πύραυλοι έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό, δεκάδες νεκροί – Η Ρωσία αρνείται

Μακελειό στο Κραματόρσκ – Πύραυλοι έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό, δεκάδες νεκροί – Η Ρωσία αρνείται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κραματόρσκ, Ουκρανία, Ρωσία,

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε ότι η Ρωσία εμπλέκεται στην πυραυλική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρει το Reuters.

Από την επίθεση τολάχιστιν 39 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 89 έχουν τραυματιστεί, με αρκετούς να βρίσκονται σε σοβαρή κατάταση, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν είχαν προγραμματισμένη επιχείρηση για το Κραματόρσκ την Παρασκευή.

Νωρίτερα την ευθύνη για την επίθεση αρνήθηκε επίσης το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το ρωσικό υπουργείο φέρεται να έχει δηλώσει ότι ο πύραυλος που χτύπησε τον σταθμό ήταν τύπου που χρησιμοποιεί μόνο ο ουκρανικός στρατός και παρόμοιος με εκείνον που έπληξε το κέντρο της πόλης του Ντονέτσκ στις 14 Μαρτίου.

Στο ίδιο πνεύμα και ο διοικητής των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ, Εντουάρ Μπασουρίν, ο οποίος αποδοκίμασε τις αναφορές για την επίθεση στο πρακτορείο ειδήσεων Tass κάνοντας λόγο για ουκρανική «πρόκληση».

Από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η ρωσική κυβέρνηση αρνείται επίμονα ότι στοχεύει αμάχους.

Τουλάχιστον 39 είναι οι νεκροί από τον βομβαρδισμό στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο.

Σύμφωνα με τον Κιριλένκο υπάρχουν επίσης 89 τραυματίες και πολλοί από τους αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος Ολεξάντερ Χοντσαρένκο φέρεται να είπε ότι τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον αριθμό των ανθρώπων που τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Δύο πύραυλοι

Δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ.

«Δύο πύραυλοι έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ.

»Υπάρχουν θύματα», ανέφεραν οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι σε ανακοίνωση, χωρίς να δίδονται άλλες λεπτομέρειες.

Ο συγκεκριμένος σταθμός χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές που βομβαρδίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Μάλιστα σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται τον δήμαρχο του Κραματόρσκ, την ώρα της επίεθσης στο σταθμό βρίσκονταν περίπου 4.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά.

Στο μεταξύ ο πόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο δέκα δευτερολέπτων από την επίθεση στο επίσημο κανάλι του στο Telegram.

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη Ρωσία «κακό χωρίς όρια».

«Χωρίς τη δύναμη και το θάρρος να μας σταθούν στο πεδίο της μάχης, καταστρέφουν κυνικά τον άμαχο πληθυσμό», ανέφερε επίσης.

«Αυτό είναι ένα κακό που δεν έχει όρια. Και αν δεν τιμωρηθεί, δεν θα σταματήσει ποτέ».

Μιλώντας στο BBC, ο διευθύνων σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης World Central Kitchen, Νέιθαν Μουκ, ο οποίος βρέθηκε στον σταθμό λίγο πριν την επίθεση, είπε ότι άκουσε έως δέκα εκρήξεις.

«Ένας από τους δικούς μας στην αποθήκη [φαγητού] είπε ότι είδε την ουκρανική αεράμυνα να αναχαιτίζει έναν από τους πυραύλους.

»Αυτοί ήταν πύραυλοι», είπε, προσθέτοντας ότι αφού επέστρεψε στο σημείο της επίθεσης ήρθε αντιμέτωπος με εικόνα καταστροφής.

Χθες ακινητοποιήθηκαν- ύστερα από αεροπορική επίθεση εναντίον της σιδηροδρομικής γραμμή- τρία τρένα που μετέφεραν αμάχους, σύμφωνα με τον επικεφαλής των σιδηροδρόμων.

Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι ρωσικές δυνάμεις ανασυντάσσονται για μια νέα επίθεση και ότι η Μόσχα σχεδιάζει να καταλάβει όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, γνωστό ως Ντονμπάς, που συνορεύει με τη Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr