Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Πολωνία ζητάει κεφάλαια από την ΕΕ για τους Oυκρανούς πρόσφυγες

Η Πολωνία ζητάει κεφάλαια από την ΕΕ για τους Oυκρανούς πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Πολωνία, Πρόσφυγες, Ρωσία,

Η Πολωνία ζητάει να της δοθούν επιπλέον κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να καλυφθεί το κόστος της φιλοξενίας των εκατομμυρίων ουκρανών προσφύγων μετά το ξέσπασμα του πολέμου τον Φεβρουάριο.

Σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής ταμπλόιντ Bild, ο πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι (PiS) επισήμανε πως η Πολωνία προσφέρει περίθαλψη σε τραυματισμένους ουκρανούς στρατιώτες και άνοιξε τις πόρτες της σε 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες.

Η Βαρσοβία χρειάζεται κεφάλαια για να χρηματοδοτηθεί το εγχείρημα αυτό αλλά η ΕΕ μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει «ούτε σεντ» για την φροντίδα των προσφύγων, υποστήριξε.

Η Πολωνία ζητεί δίκαιη μεταχείριση, επιχειρηματολόγησε ο κ. Μοραβιέτσκι.

Η Τουρκία υποστηρίχθηκε με δισεκατομμύρια ευρώ όταν είχε εκδηλωθεί η προηγούμενη κρίση των προσφύγων και τώρα η ανατολικοευρωπαϊκή χώρα χρειάζεται και αξίζει την ευρωπαϊκή βοήθεια, επιχειρηματολόγησε.

Στην ίδια συνέντευξη, ο συντηρητικός Πολωνός πρωθυπουργός εξέφρασε την οργή του για τον τρόπο που συμπεριφέρεται ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ (SPD).

Ο κεντροαριστερός πρώην καγκελάριος έχει μετατραπεί από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία σε στόχο ολοένα εντονότερων επικρίσεων εντός και εκτός της χώρας του επειδή δεν παραιτείται από τις θέσεις του σε ρωσικές κρατικές εταιρείες του τομέα της ενέργειας.

Ερωτηθείς εάν θα του έσφιγγε το χέρι, ο κ. Μοραβιέτσκι απάντησε «όχι, σε καμία περίπτωση».

Τόνισε εξάλλου για το θέμα της εξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο ότι η Βαρσοβία είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα το Βερολίνο εναντίον της κατασκευής αγωγών αλλά συναντούσε ώτα μη ακουόντων.

Η πολωνική κυβέρνηση ουδέποτε είχε ψευδαισθήσεις για τις πολιτικές του Κρεμλίνου, υποστήριξε, κάτι που μόλις τώρα συνειδητοποιεί κατ’ αυτόν η γερμανική.

Πάντως «κάλλιο αργά παρά ποτέ», πρόσθεσε ο επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αρνείται τις διαπραγματεύσεις: Ένταση στις σχέσεις Βανς-Νετανιάχου – Προειδοποιήσεις Τουσκ για κλιμάκωση

Πούτιν: Οι συνέπειες ενός πολέμου στο Ιράν μπορεί να είναι εξίσου σοβαρές με εκείνες της πανδημίας COVID

Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου

Η Ρωσία παραδίδει drones στο Ιράν για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ ζήτησαν να αποχωρήσει η Ουκρανία από το Ντονμπάς για να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr