Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Μελανσόν επέλεξε το ελληνικό γράμμα «ν» ως σήμα της γαλλικής Αριστεράς

Γιατί ο Μελανσόν επέλεξε το ελληνικό γράμμα «ν» ως σήμα της γαλλικής Αριστεράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ελληνικό γράμμα «ν» είναι το σήμα της αριστερής παράταξης που με αρχηγό τον Ζαν Λικ Μελανσόν θα λάβει μέρος στις γαλλικές βουλευτικές του Ιουνίου.

Όπως ανακοινώθηκε, το «ν» επιλέχθηκε διότι στα ελληνικά παραπέμπει στο «νέο», ενώ ως σχήμα παραπέμπει στο σήμα της νίκης.

Η παρουσίαση του νέου σήματος έγινε με την ευκαιρία πανηγυρικής συνεδρίασης της ηγεσίας του κόμματος της «Νέας Λαϊκής Ενωσης για την οικολογία και την κοινωνία» στην οποία ως γνωστό συμμετέχουν πλέον όλα τα κόμματα που τοποθετούνται στον χώρο της αριστεράς.

Η συμπαράταξη αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, κυρίως από το χώρο των Σοσιαλιστών και των Οικολόγων.

Μιλώντας στη συνέλευση ο Ζαν Λικ Μελανσόν, που οι προεδρικές εκλογές τον κατέστησαν κυρίαρχο στον χώρο της γαλλικής αριστεράς, χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας το γεγονός ότι η τελευταία θα κατέλθει ενωμένη στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Υποστήριξε την ανάγκη ρήξης με «τα 40 χρόνια νεοφιλελευθερισμού που κυριαρχεί στον πλανήτη, λεηλατεί τις κοινωνίες μας, απειλεί τη φύση και καταστρέφει ανθρώπους».

Αναφερόμενος στα οικολογικά ζητήματα έλαβε αποστάσεις από τις θέσεις της κυβέρνησης Μακρόν υπέρ της πυρηνικής ενέργειας, ενώ σε ό,τι αφορά το Ουκρανικό καταδίκασε ευθέως τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας.

Ο Μελανσόν δήλωσε τέλος πως αν κερδίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και γίνει πρωθυπουργός ο ελάχιστος μισθός θα ανεβεί στα 1.400 ευρώ και η συνταξιοδότηση θα γίνεται πριν από το 60ο πέμπτο έτος της ηλικίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Συνάντηση αρχηγού των SDF με τον Γάλλο Υπ. Εξωτερικών στην Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εφαρμογή της συμφωνίας των Κούρδων με τη Δαμασκό

«Άνοιγμα» Μακρόν σε Πούτιν: Η μυστική αποστολή στη Μόσχα για διάλογο και η … σκιά του Τραμπ

Μητσοτάκης: Εάν δεν υπάρχει πλειοψηφία, το πρώτο κόμμα οφείλει να διερευνήσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης

Η KDC προειδοποιεί κατά του συμβιβασμού των κουρδικών δικαιωμάτων στη νέα συμφωνία SDF-Δαμασκού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr