Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο σεΐχης Αλ Φαράτζ κάλεσε τις εγγυήτριες δυνάμεις ΗΠΑ και Ρωσία να μην επιτρέψουν νέα τουρκική εισβολή στη Συρία

Ο σεΐχης Αλ Φαράτζ κάλεσε τις εγγυήτριες δυνάμεις ΗΠΑ και Ρωσία να μην επιτρέψουν νέα τουρκική εισβολή στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Χαμέντ αλ Φαράτζ, ο σεΐχης της φυλής Αλ Ουάλντα στην πόλη Τάμπκα, στη βόρεια Συρία, κάλεσε την Πέμπτη τη διεθνή κοινότητα και τις εγγυήτριες χώρες να προστατεύσουν τους κατοίκους της περιοχής.

Ζήτησε επίσης να λάβουν στάση απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις και τους βομβαρδισμούς των περιοχών της βορειοανατολικής Συρίας.

Από τις αρχές Απριλίου, η Τουρκία έχει κλιμακώσει τους βομβαρδισμούς στη βορειοανατολική Συρία.

Βομβάρδισε την πόλη Κομπάνι, την Αΐν Ίσα και την ύπαιθρο της Μανμπίτζ με αρκετούς όλμους και βλήματα πυροβολικού και τα περισσότερα χωριά της πόλης Ζαρκάν, βόρεια της Χασάκα.

Μετά την τουρκική εισβολή στις πόλεις Σέρε Κανίγιε (Ρας αλ Αΐν) και Ταλ Αμπιάντ τον Οκτώβριο του 2019, η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη ρωσική και την αμερικανική πλευρά.

Ο Αλ Φαράτζ είπε ότι η τουρκική κλιμάκωση και οι βομβαρδισμοί σκόρπισαν φόβο στους κατοίκους των παραμεθόριων χωριών και πόλεων στη βόρεια Συρία, ειδικά οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για την πρόθεσή του να εισβάλει στις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τη Δευτέρα το απόγευμα μια επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία για τη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης βάθους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των νότιων συνόρων.

«Η στρατιωτική κλιμάκωση στην περιοχή στοχεύει καταρχήν τον πληθυσμό.

»Η Τουρκία διαπράττει τα πιο αποτρόπαια ανθρωπιστικά εγκλήματα κατά παιδιών και γυναικών με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Αλ Φαράτζ στο North Press.

Ο Αλ Φαράτζ κάλεσε τις εγγυήτριες χώρες, τον Διεθνή Συνασπισμό και τους διεθνείς οργανισμούς και τους οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων να τηρήσουν σταθερή στάση απέναντι στην κλιμάκωση και τις πρόσφατες τουρκικές δηλώσεις για εισβολή σε περισσότερες περιοχές στη Β/Α Συρία.

«Μέσω της εισβολής στη βορειοανατολική Συρία, η Τουρκία στοχεύει να αποσταθεροποιήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα που γνώρισε η περιοχή τα τελευταία χρόνια, μετά την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr