Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οικογένειες Αλβανών τζιχαντιστών του ISIS επέστρεψαν στο Κόσοβο

Οικογένειες Αλβανών τζιχαντιστών του ISIS επέστρεψαν στο Κόσοβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεκατρείς 13 παλιννοστούντες Αλβανοί που διέφυγαν από τα στρατόπεδα της κόλασης στη Συρία και είναι ασφαλείς στα χέρια των Αρχών, έφτασαν στο αεροδρόμιο της Πρίστινα.

Πρόκειται για 4 γυναίκες και 9 παιδιά που επιστρέφουν στην πατρίδα τους, για να αφήσουν μια για πάντα το δράμα που έζησαν εδώ και καιρό, ανεβάζοντας στους 43 το σύνολο των συμπατριωτών τους που έχουν επιστρέψει από τη Συρία μέχρι στιγμής.

Οι επαναπατρισθέντες Αλβανοί έγιναν δεκτοί από τον υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, Μπλέντι Τσούτσι, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους στρατηγικούς εταίρους, τις ΗΠΑ, που έκαναν εξαιρετικά για την επιτυχή ολοκλήρωση της τέταρτης επιχείρησης μέσω της οποίας στο Κοσσυφοπέδιο επαναπατρίστηκαν πολίτες του.

Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις παλινόστησης

Στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Χολ στη Συρία [όπου κρατούνται οι οικογένειες του Ισλαμικού Κράτους] -όπως σημειώνεται- 17 ακόμη Αλβανοί που ταυτοποιήθηκαν συνεχίζουν να βρίσκονται σε αυτόν.

«Δεν είναι σε καμία περίπτωση η τελευταία επιχείρηση και δεν θα σταματήσουμε έως ότου επιστρέψουμε τις γυναίκες και τα παιδιά που έχουν απομείνει στα διαβόητα στρατόπεδα στις περιοχές των συγκρούσεων, επίσης με βάση τους καταλόγους που συντάχθηκαν νωρίτερα με τους Λιβανέζους εταίρους, τον υποστράτηγο Αμπάς Ιμπραήμ και τον σύμβουλο Αλβανό διπλωμάτη στην περιοχή, τον Μαρκ Γκοράγεμπ», είπε ο Τσούτσι.

Αυτή είναι η τέταρτη αποστολή διάσωσης Αλβανών στη Συρία.

Νωρίτερα, κατά τις άλλες 3 αποστολές, 25 γυναίκες και παιδιά επαναπατρίστηκαν στην Αλβανία, ενώ 17 Αλβανοί που ταυτοποιήθηκαν συνεχίζουν να βρίσκονται σε καταυλισμούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των επαναπατρισθέντων είναι η δεύτερη σύζυγος του διαβόητου Αλβανού τζιχαντιστή Genci Ballës (φωτό), Αλμίρα Καστράτι και οι 2 γιοι του.

gazetadita.al, abcnews.al

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr