ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Στέφαν Ντουζαρίκ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,


















































Χανιά: 39χρονη Αμερικανίδα συνελήφθη για κατασκοπεία στη Σούδα
Συνελήφθησαν ο Φίλιππος Καμπούρης και η γυναίκα του ως αρχηγικά μέλη κυκλώματος που εξαπατούσε τον e-ΕΦΚΑ
Η Σαουδική Αραβία εξαπολύει την μεγαλύτερη επίθεσή της στην Υεμένη εδώ και χρόνια
Drone βύθισε τουρκικό εμπορικό πλοίο ανοιχτά της Βουλγαρίας
Πνευμονική Πανώλη: Τι είναι και πόσο θανατηφόρα - Πώς αντιμετωπίζεται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σχολιάζοντας τις πρόσφατες τουρκικές απειλές για έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στέφαν Ντουζαρίκ, προέτρεψε όλα τα μέρη στη Συρία να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.
«Είναι απαραίτητο να σεβαστεί κανείς την εκεχειρία», δήλωσε ο Στέφαν Ντουζαρίκ σε δήλωση στο κουρδικό δίκτυο Rudaw.
«Καλούμε σε αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές», πρόσθεσε.
Στις 23 Μαΐου, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία προετοιμάζεται για μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία για τη δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» βάθους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των νότιων συνόρων της.
Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τουρκία θα απαλλάξει τις περιοχές Ταλ Ριφάατ και Μανμπίτζ της βόρειας Συρίας από «τρομοκράτες», επιβεβαιώνοντας για πρώτη φορά τους στόχους της νέας προέλασης. Είπε ότι η επίθεση θα συνεχιστεί σε άλλες περιοχές.

Ο Ντουζαρίκ εξέφρασε το ενδιαφέρον του ΟΗΕ για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των διαφόρων μερών στη βόρεια Συρία από τις 22 Οκτωβρίου 2019.
Μετά την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» τον Οκτώβριο του 2019, η οποία οδήγησε στην κατάληψη των δύο πόλεων Τελ Αμπιάντ, βόρεια της Ράκα, και Σερέ Κανιέ (Ρας αλ-Αΐν), βόρεια της Χασάκα, η Τουρκία υπέγραψε δύο συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός, μία με τη Ρωσία και την άλλη με τις ΗΠΑ.
Οι συμφωνίες προβλέπουν τη διακοπή όλων των εχθροπραξιών εκεί και την απόσυρση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) σε βάθος 30 χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα, καθώς και τη διεξαγωγή κοινών περιπολιών Τουρκίας-Ρωσίας για την παρακολούθηση της εφαρμογής των συμφωνιών.
Η Συρία δεν χρειάζεται περισσότερες στρατιωτικές επιχειρήσεις από καμία πλευρά, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι μια πολιτική λύση και περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια… Αυτά είναι τα δύο πράγματα στα οποία εργαζόμαστε, είπε ο Ντουζαρίκ στις 24 Μαΐου.























































