Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να εισβάλει ξανά στη βόρεια Συρία και ο ΟΗΕ καλεί σε «αυτοσυγκράτηση»

Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να εισβάλει ξανά στη βόρεια Συρία και ο ΟΗΕ καλεί σε «αυτοσυγκράτηση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες τουρκικές απειλές για έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στέφαν Ντουζαρίκ, προέτρεψε όλα τα μέρη στη Συρία να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

«Είναι απαραίτητο να σεβαστεί κανείς την εκεχειρία», δήλωσε ο Στέφαν Ντουζαρίκ σε δήλωση στο κουρδικό δίκτυο Rudaw.

«Καλούμε σε αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές», πρόσθεσε.

Στις 23 Μαΐου, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία προετοιμάζεται για μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία για τη δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» βάθους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των νότιων συνόρων της.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τουρκία θα απαλλάξει τις περιοχές Ταλ Ριφάατ και Μανμπίτζ της βόρειας Συρίας από «τρομοκράτες», επιβεβαιώνοντας για πρώτη φορά τους στόχους της νέας προέλασης. Είπε ότι η επίθεση θα συνεχιστεί σε άλλες περιοχές.

Ο Ντουζαρίκ εξέφρασε το ενδιαφέρον του ΟΗΕ για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των διαφόρων μερών στη βόρεια Συρία από τις 22 Οκτωβρίου 2019.

Μετά την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» τον Οκτώβριο του 2019, η οποία οδήγησε στην κατάληψη των δύο πόλεων Τελ Αμπιάντ, βόρεια της Ράκα, και Σερέ Κανιέ (Ρας αλ-Αΐν), βόρεια της Χασάκα, η Τουρκία υπέγραψε δύο συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός, μία με τη Ρωσία και την άλλη με τις ΗΠΑ.

Οι συμφωνίες προβλέπουν τη διακοπή όλων των εχθροπραξιών εκεί και την απόσυρση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) σε βάθος 30 χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα, καθώς και τη διεξαγωγή κοινών περιπολιών Τουρκίας-Ρωσίας για την παρακολούθηση της εφαρμογής των συμφωνιών.

Η Συρία δεν χρειάζεται περισσότερες στρατιωτικές επιχειρήσεις από καμία πλευρά, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι μια πολιτική λύση και περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια… Αυτά είναι τα δύο πράγματα στα οποία εργαζόμαστε, είπε ο Ντουζαρίκ στις 24 Μαΐου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr