ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































ΟΗΕ: Ο εκλεκτός του Ερντογάν για ΓΓ του ΟΗΕ «πάτωσε» - Τι λένε Ελλάδα και Κύπρος
Ελλάδα και Κύπρος εξέδωσαν NAVTEX για το καλώδιο - Με αντι-NAVTEX απάντησε η Τουρκία
Αλ. Τσίπρας: Δεν χρειαζόμαστε καμία άδεια από την Τουρκία για να ποντίσουμε το καλώδιο
Ετήσιος μισθός στην Ελλάδα 18.800 ευρώ και στην Ευρώπη 41.500 - Αυτή είναι η κυβερνητική «επιτυχία»!
Τουρκία: Δεν έχει ζητηθεί «άδεια» για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Προχωράμε κανονικά σε ελληνικά και 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μετά από μία ιστορική και αμφιλεγόμενη επίσκεψη στην οποία το Πεκίνο απάντησε με απειλές και ανακοινώσεις για διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, αναχώρησε την Τετάρτη από την Ταϊβάν.
Η 82χρονη Πελόζι χαιρέτισε τους αξιωματούχους στον διάδρομο του αεροδρομίου Σονγκσάν στην Ταϊπέι προτού επιβιβαστεί σε αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος που απογειώθηκε στις 6.00 μ.μ. τοπική ώρα (12.00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με πλάνα που μεταδόθηκαν απευθείας από τα τηλεοπτικά δίκτυα.
Η Πελόζι, η αντιπροσωπεία της οποίας πραγματοποίησε μια στάση που δεν είχε ανακοινωθεί αλλά παρακολουθείτο εκ του σύνεγγυς στην Ταϊβάν χθες βράδυ (τοπική ώρα) έπειτα από επισκέψεις στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία, αναμένεται να συνεχίσει την ασιατική περιοδεία της με στάσεις στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.
Νωρίτερα η Κίνα είχε δηλώσει πως τα στρατιωτικά γυμνάσια που προγραμματίζει κοντά στην Ταϊβάν είναι «αναγκαία και νόμιμα» μετά την επίσκεψη στο νησί της Πελόζι.
Τα γυμνάσια, που θα διεξαχθούν σε απόσταση μέχρι και 20 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ταϊβάν, «αποτελούν ένα αναγκαίο και νόμιμο μέτρο για να ανταπαντήσουμε στις σοβαρές προκλήσεις ορισμένων Αμερικανών πολιτικών και Ταϊβανέζων αυτονομιστών», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Χούα Τσουνγίνγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Θα επιτρέψουν «να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά μας», συνέχισε, λέγοντας πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι προβοκάτορες και η Κίνα είναι το θύμα. Η Κίνα είναι σε κατάσταση νόμιμης άμυνας».























































