Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση με ρουκέτες σε πετρελαιοπηγή υπό αμερικανοκουρδικό έλεγχο στη Συρία

Επίθεση με ρουκέτες σε πετρελαιοπηγή υπό αμερικανοκουρδικό έλεγχο στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Combined Joint Task Force – Operation Inherent Resolve (CJTFOIR) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εκτοξεύτηκαν ρουκέτες προς το Πράσινο Χωριό στα ανατολικά της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζουρ, αναφερόμενη στο υπό αμερικανοκουρδικό έλεγχο κοίτασμα πετρελαίου Αλ Ομάρ στη βορειοανατολική Συρία.

Η CJTFOIR ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ της 15ης Αυγούστου, σημειώνοντας ότι η επίθεση «έθεσε σε κίνδυνο τον τοπικό αστικό πληθυσμό και τις υποδομές».

Η CJTFOIR είναι το επιχειρησιακό όνομα του αμερικανικού στρατού για την επέμβαση του διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στο Ιράκ και τη Συρία, η οποία ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016.

«Πολλές ρουκέτες απέτυχαν να εκτοξευθούν και ανακτήθηκαν από τις Δυνάμεις του Συνασπισμού και τους εταίρους τους στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) προτού αποτελέσουν πρόσθετη απειλή για τον τοπικό πληθυσμό», ανέφερε η δήλωση.

Ο Υποστράτηγος Τζον Μπρένα, ο διοικητής της CJTFOIR, τόνισε ότι αυτή η «άνανδρη και αποτυχημένη επίθεση δεν θα αποσπούσε την προσοχή του Συνασπισμού ή των εταίρων του από την αποστολή τους».

«Ο Συνασπισμός είναι περήφανος που είναι αξιόπιστος εταίρος στις προσπάθειες διατήρησης της διαρκούς ήττας του Ισλαμικού Κράτους και η δέσμευσή μας είναι ακλόνητη παρά αυτές τις απερίσκεπτες ενέργειες των υπευθύνων», είπε ο Μπρέναν.

Στις 5 Ιανουαρίου 2022, το Πράσινο Χωριό δέχτηκε έναν γύρο οκτώ ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν, προκαλώντας υλικές ζημιές στη βάση και σε ένα τζαμί κοντά, σύμφωνα με δήλωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Ισραηλινός πιλότος περιγράφει την ιρανική επίθεση: «Σαν το Top Gun να συναντά τον Πόλεμο των Άστρων»

Νετανιάχου: «Το κράτος του Ισραήλ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr