Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτο! Η Κύπρος θα απαντήσει αύριο στην Τουρκία!

Απίστευτο! Η Κύπρος θα απαντήσει αύριο στην Τουρκία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν υπάρχει το πολιτικό σύστημα στην Κύπρο. Συγκεντρώθηκε τη Δευτέρα το Εθνικό Συμβούλιο του νησιού για να συζητήσει πώς θα αντιμετωπίσει την πολεμική πρόκληση της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και επειδή, προφανώς, πέρασε η ώρα και έπρεπε να πάνε για… lunch, αποφάσισαν ότι “αύριο” θα συνεχίσουν τη συζήτηση (δηλαδή την Τρίτη) οπότε και θα ακολουθήσει η εξαγγελία των μέτρων αντίδρασης της Λευκωσίας.

Μέχρι, φυσικά, να συνεχίσουν αύριο τη συζήτηση, η Τουρκία θα συνεχίσει ανενόχλητη να… αρμενίζει στην κυπριακή ΑΟΖ!

Κατά τη Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου για τις παρατηρηθείσες παραβιάσεις της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας από το ερευνητικό σκάφος Barbaros και τα πολεμικά σκάφη που το συνοδεύουν.

Ομόφωνη και καταδικαστική ήταν η θέση του συνόλου των μελών του Εθνικού Συμβουλίου για τις εν λόγω απαράδεκτα παράνομες ενέργειες (αυτό έλειπε, κάποιος να διαφωνήσει!).

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ενδελεχώς για το σύνολο των μέχρι σήμερα ενεργειών της Κυβέρνησης όπως αυτές είχαν αποφασισθεί κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων στις 7 Οκτωβρίου, μετά την παράνομη έκδοση από την Τουρκία της οδηγίας προς ναυτιλλoμένους.

Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τα όσα επισυνέβησαν από την τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια, μέσα σε ένα κλίμα συναντίληψης, ακούστηκαν εισηγήσεις και κατατέθηκαν προτάσεις από το σύνολο των Αρχηγών των Κομμάτων και τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Χριστόφια, ενώ την Τρίτη θα ολοκληρωθεί η ανταλλαγή απόψεων και η εξαγγελία των περαιτέρω μέτρων αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα. Γιατί στην Κύπρο κάποιοι έχουν όλο το χρόνο δικό τους… Λες και είναι νομαρχιακό συμβούλιο και όχι κυβέρνηση κράτους αυτοί οι τύποι.

Σε δηλώσεις προέβη μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, λέγοντας ότι «συζητήθηκαν διάφοροι τρόποι αντίδρασης αναφορικά με αυτήν την παράνομη παραβίαση της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου». Συμπλήρωσε ότι η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί αύριο, οπότε και αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα. Είπε τέλος ότι το κλίμα ήταν ίσως το καλύτερο που υπήρξε σε συνεδρία Εθνικού Συμβουλίου και πρόσθεσε ότι υπήρξε ομοφωνία.

Και αύριο μέρα είναι στην Κύπρο. Γιατί να χαλάσουν τη μεσημεριανή τους ξεκούραση, ε;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr