Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρίσι: Εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές διαδήλωσαν κατά της ακρίβειας με επικεφαλής τον Μελανσόν

Παρίσι: Εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές διαδήλωσαν κατά της ακρίβειας με επικεφαλής τον Μελανσόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Παρισιού ζητώντας τη λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στη διαδήλωση που οργάνωσαν κόμματα της Αριστεράς και συνδικάτα, μετείχαν 140.000 άνθρωποι.

Επικεφαλής των διαδηλωτών ήταν ο πρόεδρος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» και υποψήφιος για την προεδρία Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Στο πλευρό του ήταν η βραβευθείσα με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, Αννί Ερνό.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν μεταξύ άλλων, συνταξιοδότηση στα 60, αύξηση μισθών, φρένο στις τιμές, φορολόγηση των υπερκερδών και μεγαλύτερο βάρος για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από την Πλας ντε Λα Νασιόν και κατέληξε στη Βαστίλη.

Εκτός από την Ερνό, στη διαδήλωση μετείχαν περίπου 60 γνωστοί Γάλλοι διανοούμενοι και καλλιτέχνες.

Περίπου εκατό λεωφορεία από όλη τη Γαλλία μετέφεραν επίσης διαδηλωτές στο Παρίσι.

Στα πανό τους οι διαδηλωτές έγραφαν: «Κοινωνικός καύσωνας, ο κόσμος διψά για δικαιοσύνη» και «Η σύνταξη είναι καλή, η επίθεση είναι καλύτερη».

Τα συνδικάτα καλούν σε απεργία

Την περασμένη εβδομάδα, μια απεργία σε πέντε διυλιστήρια της TotalEnergie προκάλεσε τεράστιες ελλείψεις καυσίμων στη χώρα.

Πολλά συνδικάτα έχουν ήδη καλέσει σε νέα απεργία την Τρίτη, ιδιαίτερα στους γαλλικούς σιδηροδρόμους και στα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς στο Παρίσι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Συνάντηση αρχηγού των SDF με τον Γάλλο Υπ. Εξωτερικών στην Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εφαρμογή της συμφωνίας των Κούρδων με τη Δαμασκό

«Άνοιγμα» Μακρόν σε Πούτιν: Η μυστική αποστολή στη Μόσχα για διάλογο και η … σκιά του Τραμπ

ΗΠΑ και Ιράν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για συνομιλίες – Η ένταση στο ζενίθ

«Κατεβαίνουν» στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους οι αγρότες στις 13 Φεβρουαρίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr