ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΕ-Αίγυπτος: Μνημόνιο συναντίληψης για συνεργασία στον τομέα του υδρογόνου

ΕΕ-Αίγυπτος: Μνημόνιο συναντίληψης για συνεργασία στον τομέα του υδρογόνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μνημόνιο συναντίληψης στο οποίο θα καθορίζονται οι πυλώνες της συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αιγύπτου όσον αφορά την παραγωγή ενέργειας μέσω ανανεώσιμου ή «πράσινου» υδρογόνου, θα υπογράψουν οι δύο πλευρές στο περιθώριο της Συνόδου COP27 στο Σαρμ ελ-Σέιχ η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Αυτά ανέφεραν σε κοινή δήλωση Φον ντερ Λάιεν – Αλ Σίσι την Τετάρτη, μετά την συμμετοχή τους σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Επενδύοντας στο μέλλον της ενέργειας: πράσινο υδρογόνο».

Όπως σημειώνεται στην κοινή δήλωση, ΕΕ και Αίγυπτος θεωρούν ότι το ανανεώσιμο υδρογόνο συμβάλλει καθοριστικά στην μείωση των εκπομπών και στη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας, ενώ παράλληλα αποτελεί ευκαιρία για βιομηχανική συνεργασία, βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ως εκ τούτου, οι δύο πλευρές δεσμεύονται για την σύναψη μακροπρόθεσμης εταιρικής σχέσης για το ανανεώσιμο υδρογόνο, η οποία θα επιτρέψει την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης των ενεργειακών τους συστημάτων.

Παράλληλα, ΕΕ και Αίγυπτος επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους να επιτευχθούν οι στόχοι της συμφωνίας του Παρισιού και να παραμείνει εφικτός ο στόχος της διατήρησης του ορίου του 1,5 βαθμού Κελσίου όσον αφορά την αύξηση της θερμοκρασίας, μεταξύ άλλων μέσω μιας γρήγορης ενεργειακής μετάβασης που θα βασίζεται στην επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η ΕΛ.Α.Σ. στρίμωξε τον Μητσοτάκη: Έχεις σκοπό να βάλεις πλαφόν στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων; Ή θα την πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός;

Ο Νίκος Δένδιας συζήτησε με τον Πρόεδρο Αλ Σίσι την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Ο Νίκος Δένδιας στο Κάιρο για την τριμερή Άμυνα Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

«Η συμφωνία της Μέκκας δεν πρόκειται για μια δεσμευτική συμφωνία» – Χάος στη Μέση Ανατολή – Όλοι οι Άραβες μιλάνε με τους Ισραηλινούς και ο καθένας μόνος του

Τέλος η «ευρω-πλακίτσα» με την εκρηκτική γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής: Ο Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε από την Κάγια Κάλλας επίσημη ενημέρωση για τη Συμφωνία της Μέκκας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr