Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σόιμπλε παραδέχτηκε: «Κάναμε λάθη στο παρελθόν στην αντιμετώπιση της Ρωσίας»

Ο Σόιμπλε παραδέχτηκε: «Κάναμε λάθη στο παρελθόν στην αντιμετώπιση της Ρωσίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Ρωσία,

«Κάναμε λάθη στο παρελθόν στην αντιμετώπιση της Ρωσίας» λέει ο πρώην πρόεδρος της Bundestag και πρώην υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στη «Handelsblatt».

Ερωτηθείς μάλιστα αν είναι θυμωμένος και με τον εαυτό του για τη στάση της Γερμανίας απέναντι στη Ρωσία, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε στη «Handelsblatt»:

«Φυσικά, δεν θέλαμε να το δούμε, αυτό ισχύει για όλους».

Ο Σόιμπλε είπε ότι είχε συνομιλήσει στο παρελθόν με τους Ρώσους αξιωματούχους για το πώς θα μπορούσαμε να πολεμήσουμε μαζί την ισλαμιστική τρομοκρατία.

«Θα μπορούσα να είχα δει τι έκανε η Ρωσία στην Τσετσενία.

»Ή να είχα ακούσει τον τότε πρόεδρο της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι, που μετά την επίθεση της Ρωσίας στη Γεωργία, προειδοποίησε:

»”Η Γεωργία έρχεται πρώτα, μετά η Ουκρανία, μετά η Μολδαβία, μετά τα κράτη της Βαλτικής και μετά η Πολωνία”. Είχε δίκιο», είπε ο Σόιμπλε.

Αναφερόμενος στην πρώην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο Σόιμπλε είπε ότι είναι αξιοσημείωτο «πώς ακόμη και τώρα, όσον αφορά τη Ρωσία, δεν μπορεί να πει ότι κάναμε λάθη».

Τον περασμένο Μάρτιο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε υπερασπιστεί πάντως την Άνγκελα Μέρκελ έναντι της κριτικής που δεχόταν για τη ρωσική της πολιτική:

«Κατά τη διάρκεια της ζωής μου δεν σκέφτηκα ποτέ ότι ήταν δυνατό να μπω σε μια τέτοια κρίση με τη Ρωσία», είχε στην εφημερίδα «Welt am Sonntag» εκείνη την εποχή.

Από τη δεκαετία του 1970, η επίγνωση των δύσκολων καταστάσεων έχει μειωθεί.

«Γι’ αυτό δεν είναι απολύτως δίκαιο να επικρίνουμε τον ρόλο της Άνγκελα Μέρκελ στη γερμανορωσική ενεργειακή εταιρική σχέση».

Η ίδια η Μέρκελ υπερασπίστηκε επίσης στα μέσα Οκτωβρίου, την ενεργειακή πολιτική της τότε ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ακόμη και κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Ρωσία ήταν ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας, είπε η Μέρκελ σε μια εκδήλωση.

«Ποτέ δεν πίστεψα ότι υπήρχε κάτι τέτοιο όπως η αλλαγή μέσω του εμπορίου, αλλά σίγουρα υπήρχε σύνδεση μέσω του εμπορίου.

»Και από αυτή την άποψη δεν μετανιώνω για καμία απολύτως απόφαση, αλλά πιστεύω ότι ήταν το σωστό στο ώρα», εξήγησε η πρώην καγκελάριος.

Ο Σόιμπλε πάντως όταν ρωτήθηκε εάν η λίστα του με τους μεγάλους καγκελαρίους -συμπεριλαμβανομένων των Κόνραντ Αντενάουερ, Βίλι Μπραντ και Χέλμουτ Κολ- είναι πλήρης, απάντησε:

«Έχει ολοκληρωθεί προς το παρόν. Εάν η κυρία Μέρκελ μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις μεγάλες μορφές των καγκελαρίων είναι ίσως πολύ νωρίς για να κάνω μια τελική κρίση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr