ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μαζλούμ Άμπντι, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τουρκία,


















































Η Γροιλανδία τέθηκε υπό την προστασία των ΗΠΑ - Ο Τραμπ πανηγυρίζει
Ίζακ Μπόνγκα στην Allwyn Hellas: «Θέλω ο αντίπαλός μου να περάσει τη χειρότερη δυνατή μέρα» – Η άμυνα, ο Ομπράντοβιτς
Η Ρόζα Βρεττού στην ΕΛ.Α.Σ. του Αλ. Τσίπρα: «O καθαρότερος λόγος και απευθείας σύγκρουση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη»
Με Barak MX η Εθνική Φρουρά της Κύπρου πανέτοιμη να κάνει σκόνη τους Τούρκους εισβολείς
Σαουδική Αραβία: Καπνός στο αεροδρόμιο του Ριάντ - Στις φλόγες δεξαμενή της «Αράμκο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την Παρασκευή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι τα στρατεύματα της χώρας του συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ, μέρες μετά την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Τσαβούσογλου, σε δήλωσή του στο κανάλι al-Arabiya, είπε: «Δεν θα σταματήσουμε τις επιχειρήσεις μας στη Συρία και το Ιράκ».
Πρόσθεσε ότι «τα στρατεύματά μας θα συνεχίσουν να πλήττουν τους ηγέτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία και στο βόρειο Ιράκ».
Το PKK, το οποίο περιλαμβάνεται στον διεθνή κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, πολεμά την Τουρκία για περίπου τέσσερις δεκαετίες με πατριωτικό στόχο να κερδίσει τα δικαιώματα του κουρδικού λαού.
Η δήλωση Τσαβούσογλου έγινε λίγες μέρες μετά την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Νοεμβρίου, σκοτώνοντας έξι και τραυματίζοντας δεκάδες.
Ο διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Μαζλούμ Αμπντί, αρνήθηκε ανάμειξη στην έκρηξη.
Ο Αμπντί έγραψε σε tweet: «Τονίζουμε ότι οι δυνάμεις μας δεν έχουν καμία σχέση με την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη».
Ο διοικητής τόνισε την απόρριψή του στους τουρκικούς ισχυρισμούς «που κατηγορούν τις δυνάμεις μας ότι πραγματοποίησαν την επίθεση».
Ο υπουργός Εξωτερικών και Ομογενών της Συρίας Φαϊσάλ Μεκντάντ προειδοποίησε στις 16 Νοεμβρίου την Τουρκία να μην εκμεταλλευτεί την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη και να τη χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για την έναρξη νέων διασυνοριακών στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Τόνισε ότι η Συρία γνωρίζει τις τουρκικές συνωμοσίες.
«Καταλάβαμε το μήνυμα και η Συρία θα υπερασπιστεί κάθε άτομο της επικράτειάς της».























































