Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και το Βερολίνο «καρφώνει» την Άγκυρα για την κυπριακή ΑΟΖ

Και το Βερολίνο «καρφώνει» την Άγκυρα για την κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το δικαίωμα της Κύπρου για έρευνα και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της (ΑΟΖ) αναγνωρίζει το Βερολίνο και τονίζει ότι αναμένει από την Τουρκία τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

«Αναγνωρίζουμε τα κυπριακά δικαιώματα να ερευνά και να εκμεταλλεύεται (ενν. η Κύπρος) τους φυσικούς της πόρους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Αναμένουμε η Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο» δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, εκφράζοντας ακόμη λύπη «για το ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος έχουν αυτή τη στιγμή διακοπεί». Ο ίδιος εκπρόσωπος επισήμανε ότι «οι διαπραγματεύσεις είναι προς όφελος και των δύο πλευρών και πρέπει να συνεχιστούν το συντομότερο δυνατό».

«Βλέπουμε στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία επίσης έναν αποτελεσματικό τρόπο προκειμένου να υπάρξει θετική επίδραση στην εξέλιξή τους (ενν. των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό). Ειδικά σε έναν δομημένο διάλογο μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας στο πλαίσιο των διαπραγματευτικών κεφαλαίων για θέματα Κράτους Δικαίου, Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, βλέπουμε αμοιβαίο συμφέρον. Γι’ αυτό και κατά βάση προσπαθούμε για το άνοιγμα περαιτέρω κεφαλαίων» κατέληξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW

DW: Τι γνωρίζουν οι γερμανικές Αρχές για την 16χρονη Λόρα

Μητσοτάκης: Με την Τουρκία έχουμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ διαφορά – ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr