Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Πεντάγωνο «πιέζεται αθόρυβα» για να δοθούν F-16 στην Ουκρανία από ΗΠΑ και Συμμάχους

Το Πεντάγωνο «πιέζεται αθόρυβα» για να δοθούν F-16 στην Ουκρανία από ΗΠΑ και Συμμάχους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ομάδα στρατιωτικών αξιωματούχων πιέζει αθόρυβα το Πεντάγωνο να εγκρίνει την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία για να βοηθήσει τη χώρα να αμυνθεί στις επιθέσεις ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Αυτό αναφέρει το Politico, το οποίο αναφέρεται σε τρία άτομα με γνώση των συζητήσεων.

«Δεν νομίζω ότι είμαστε αντίθετοι», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας για τα F-16, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Το πρόσωπο τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει οριστική απόφαση.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το Πεντάγωνο επικεντρώνεται στο να στείλει στο Κίεβο τις δυνατότητες που χρειάζεται για την άμεση μάχη.

Το Κίεβο έχει ανανεώσει το αίτημά του για σύγχρονα μαχητικά τις τελευταίες ημέρες, με έναν κορυφαίο σύμβουλο του υπουργού Άμυνας της χώρας να λέει στα μέσα ενημέρωσης ότι αξιωματούχοι θα πιέσουν για μαχητικά τζετ από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ένα άλλο άτομο που γνωρίζει τις συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Κιέβου είπε ότι μπορεί να χρειαστούν «εβδομάδες» για να λάβουν οι ΗΠΑ μια απόφαση σχετικά με τις αποστολές των δικών τους τζετ και να εγκρίνουν την επανεξαγωγή των F-16 από άλλες χώρες.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Φάινερ είπε ότι οι ΗΠΑ θα συζητήσουν τα μαχητικά αεροσκάφη «πολύ προσεκτικά» με το Κίεβο και τους συμμάχους τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τελεσίγραφο Νετανιάχου στην Τουρκία: «Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να επαναφέρουν την αυτοκρατορία τους, τους λέμε ότι αυτό δεν θα συμβεί»

Ρώσος στρατηγός ανατινάχτηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

Η Ρωσία στο πλευρό της Βενεζουέλας, διαβεβαίωσε ο Λαβρόφ

Η Ούρσουλα τώρα ασχολείται και με την Γροιλανδία και την ασφάλεια της Αρκτικής

Συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Αμπάς στη Ραμάλα – «Βαθιά ιστορική φιλία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr