Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι σύμμαχοι «δυσκολεύονται» να δώσουν μαχητικά στην Ουκρανία – «Όχι» από Μπάιντεν

Οι σύμμαχοι «δυσκολεύονται» να δώσουν μαχητικά στην Ουκρανία – «Όχι» από Μπάιντεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βρετανία δεν πιστεύει πως είναι πρακτικό να στείλει μαχητικά αεροσκάφη της στην Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, αφού το Κίεβο δήλωσε ότι θα ασκήσει πίεση για την προμήθεια τέτοιων δυτικών αεροπλάνων.

«Τα μαχητικά αεροσκάφη του Ηνωμένου Βασιλείου είναι εξαιρετικά προηγμένα και χρειάζονται μήνες για να μάθει κανείς πώς να πετάει.

»Με αυτό δεδομένο, πιστεύουμε πως δεν είναι πρακτικό να στείλουμε αυτά τα αεροσκάφη στην Ουκρανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«Θα συνεχίσουμε να συζητάμε με τους συμμάχους μας για το ποια νομίζουμε πως είναι η σωστή προσέγγιση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Πολωνίας δήλωσε την Τρίτη πως το θέμα της ενδεχόμενης μεταφοράς μαχητικών αεροσκαφών F-16 της πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Ουκρανία δεν αποτελεί αντικείμενο καμίας «επίσημης συζήτησης».

«Προσώρας δεν υπάρχει επίσημη συζήτηση για τη μεταφορά πολωνικών F-16» στην Ουκρανία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βόιτσεκ Σκούρκιβιτς. «Το θέμα δεν υπάρχει».

Η Πολωνία διαθέτει 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 αμερικανικής κατασκευής.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται την επομένη εκείνων του πρωθυπουργού Ματέους Μοραβιέτσκι ο οποίος υπογράμμισε πως «όλα τα διαβήματά μας που αποσκοπούν στο να ενισχύσουμε τις αμυντικές δυνάμεις της Ουκρανίας, τα συντονίζουμε με τους εταίρους μας του ΝΑΤΟ».

«Όπως πριν από μερικούς μήνες, στο πλαίσιο των (μαχητικών σοβιετικής επινόησης) MIG, κάθε νέα αεροπορική δύναμη θα τοποθετηθεί και τελικά θα μεταφερθεί σε συνεργασία με τις χώρες του ΝΑΤΟ. Θα ενεργήσουμε σε πλήρη συντονισμό», είπε.

Τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αντιτέθηκε κατηγορηματικά στην ιδέα να αποσταλούν αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 στην Ουκρανία.

«Όχι», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε στον Λευκό Οίκο για το ενδεχόμενο να προμηθεύσει τα αεροσκάφη που ζητούν οι Ουκρανοί ηγέτες.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Βερολίνο έχει ήδη απορρίψει κατηγορηματικά την ιδέα να στείλει μαχητικά αεροσκάφη, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εκτίμησε πως «εξ ορισμού, τίποτα δεν αποκλείεται», διαβεβαιώνοντας πως οι Ουκρανοί δεν του έχουν υποβάλει μέχρι τώρα ένα τέτοιο αίτημα.

Ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε επίσης με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, που είχε διατυπώσει ήδη την ιδέα να σταλούν F-16 στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα «ταμπού» στο θέμα αυτό, όμως θα ήταν «ένα μεγάλο βήμα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Η Κέιτ Μίντλεντον εμφανίστηκε – Βίντεο την δείχνει να ψωνίζει σε αγρόκτημα με τον Ουίλιαμ

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr