Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Από τις αρχές του 2023 οι Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν 4 Σύρους πρόσφυγες και τραυμάτισαν 41

Από τις αρχές του 2023 οι Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν 4 Σύρους πρόσφυγες και τραυμάτισαν 41
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τούρκοι συνοριοφύλακες έχουν σκοτώσει τέσσερις Σύρους πολίτες και τραυμάτισαν περισσότερους από 41 άλλους ενώ διέσχιζαν παράνομα τα συροτουρκικά σύνορα από τις αρχές του 2023, ανέφερε την Πέμπτη το Κέντρο Παραβιάσεων Τεκμηρίωσης στη Βόρεια Συρία (VDC-NSY).

Το VDC-NSY ανέφερε, σε έκθεσή του, ότι ορισμένοι από τους τραυματίες έμειναν μόνιμα ανάπηροι λόγω επιθετικού ξυλοδαρμού από τους Τούρκους συνοριοφύλακες.

Στις 31 Ιανουαρίου, οι συνοριοφύλακες επιτέθηκαν σε τρία παιδιά από τη Συρία από την πόλη Αμούντα στα δυτικά της πόλης Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία, ενώ προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα και να εισέλθουν στην Τουρκία, σύμφωνα με το VDC-NSY.

Οι Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν 46 Σύρους, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες και πέντε παιδιά, σε διάφορες περιοχές κοντά στα τουρκικά σύνορα το 2022, αποκάλυψε το VDC-NSY στις 2 Ιανουαρίου.

Σκότωσαν 46 πρόσφυγες το 2022

Από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2022, Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν 46 Σύρους, συμπεριλαμβανομένων δύο γυναικών και πέντε παιδιών σε διάφορες περιοχές κοντά στα τουρκικά σύνορα, αποκάλυψε την Κυριακή το Κέντρο Τεκμηρίωσης Παραβιάσεων στη Βόρεια Συρία (VDC-NSY).

Το κέντρο ανέφερε σε έκθεσή του ότι οι Τούρκοι συνοριοφύλακες τραυμάτισαν επίσης 901 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 36 παιδιών και 40 γυναικών το 2022.

Σύμφωνα με την παρακολούθηση του VDC-NSY, 542 άτομα, μεταξύ των οποίων 103 παιδιά και 67 γυναίκες, έχουν σκοτωθεί από τους Τούρκους συνοριοφύλακες από την έναρξη του συριακού πολέμου το 2011 έως το τέλος του 2022.

Ο συνολικός αριθμός όσων τραυματίστηκαν από τους Τούρκους συνοριοφύλακες ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την άθλια κατάστασή τους αναζητώντας καλύτερο μέλλον στην Τουρκία ή αγρότες που εργάζονται στα εδάφη τους ή ανθρώπους σε πόλεις και χωριά κοντά στα σύνορα που βρίσκονται στα σύνορα έφτασε τους 2246 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με το κέντρο.

Ένας εκτοπισμένος από τη Ντέιρ αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, σκοτώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου από τα πυρά των Τούρκων συνοριοφυλάκων ενώ προσπαθούσε να έχει πρόσβαση στο τουρκικό έδαφος από το Idlib, βορειοδυτικά της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr