Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι συνοριοφύλακες σκοτώνουν και βασανίζουν πρόσφυγες στα σύνορα με τη Συρία

Οι Τούρκοι συνοριοφύλακες σκοτώνουν και βασανίζουν πρόσφυγες στα σύνορα με τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη Δευτέρα, πηγές από το συνοριακό πέρασμα Μπαμπ αλ-Χάουα με την Τουρκία βόρεια της περιφέρειας Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ανέφεραν ότι κάτοικοι και ακτιβιστές έφτασαν στο πέρασμα για να καταγγείλουν τις πρακτικές των Τούρκων συνοριοφυλάκων εναντίον Σύρων.

Οι πηγές ανέφεραν στο North Press ότι η διαδήλωση έγινε εξαιτίας της δολοφονίας του 17χρονου Αμπντουραζάγκ Αχμάντ αλ Καστάλ από το χωριό Σάμρα στην ανατολική ύπαιθρο της επαρχίας Χάμα, στην κεντρική Συρία, και τον τραυματισμό άλλων επτά στις 11 Μαρτίου από τους Τούρκους συνοριοφύλακες ενώ προσπαθούσαν να περάσουν στην Τουρκία από τα βόρεια της περιφέρειας Ιντλίμπ.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να παραδοθεί η σορός του αλ Καστάλ στην οικογένειά του, καθώς οι αρμόδιες τουρκικές Αρχές δεν έχουν παραδώσει το πτώμα στην οικογένεια με το πρόσχημα της έρευνας για να κρύψουν τα ίχνη βασανιστηρίων, σύμφωνα με τις πηγές.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι η τζιχαντιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS, πρώην μέτωπο Αλ Νούσρα – συριακή Αλ Κάιντα) έχει κινητοποιήσει τον μηχανισμό ασφαλείας της και έκλεισε τη διάβαση από τις 10.00 π.μ.

Την Κυριακή, ακτιβιστές στην πόλη Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, ζήτησαν να οργανωθεί μια διαδήλωση για να καταγγείλουν τους φόνους και τα βασανιστήρια που ασκεί η τουρκική συνοριοφυλακή στους Σύρους που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τουρκικές Αρχές συνεχίζουν να σκληραίνουν την στάση τους απέναντι στους Σύρους που προσπαθούν να περάσουν παράνομα στην Τουρκία με πυρά και βασανιστήρια.

Το Τμήμα Παρακολούθησης και Τεκμηρίωσης της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας North Press έχει καταγράψει τις δολοφονίες 16 Σύρων προσφύγων και τον τραυματισμό άλλων 46, μεταξύ των οποίων ένα παιδί και τρεις γυναίκες από τις αρχές του 2023.

Οι περισσότεροι από αυτούς που θέλουν να περάσουν στην Τουρκία ακολουθούν παράνομες και επικίνδυνες οδούς λαθρεμπορίου είτε για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους είτε για να βρουν θέσεις εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr