Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ισραηλινοί σκότωσαν Παλαιστίνιους τζιχαντιστές στην Τζενίν

Οι Ισραηλινοί σκότωσαν Παλαιστίνιους τζιχαντιστές στην Τζενίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερις Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια μυστικής επιδρομής στην πόλη Τζενίν στη Δυτική Όχθη, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι τα στρατεύματα σκότωσαν δύο μαχητές που καταζητούνταν για «τρομοκρατικές δραστηριότητες» και ένα άτομο που προσπάθησε να τους επιτεθεί με λοστό. Αντάλλαξαν επίσης πυρά με ένοπλους, πρόσθεσε.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας είπε ότι μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνεται και ένα 16χρονο αγόρι.

Άλλοι 20 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς, τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά.

Δύο διοικητές τοπικών παραρτημάτων των τρομοκρατικών οργανώσεων Ισλαμική Τζιχάντ και Χαμάς σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με ισραηλινές δυνάμεις σε επιδρομή στην Τζενίν την Πέμπτη.

Οι δύο νεκροί ταυτοποιήθηκαν ως ο Νιντάλ Χαζέμ, μέλος των Ταξιαρχιών αλ Κουντς του παλαιστινιακού κινήματος Ισλαμική Τζιχάντ και διοικητής της μονάδας της Δύναμης Μπάχα, και ο Γιουσέφ Σρέιμ, μέλος των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ της Χαμάς.

Ένα τρίτος που ταυτοποιήθηκε ως Ομάρ Αουαντίν και ένας τέταρτος σκοτώθηκαν επίσης στις συγκρούσεις κι άλλοι 20 τραυματίστηκαν.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), η Σιν Μπετ (Ασφάλεια) και η Συνοριακή Αστυνομία ανακοίνωσαν μετά την επιδρομή ότι σκότωσαν τον Χαζέμ και ένα ακόμα μέλος του κινήματος Ισλαμική Τζιχάντ που ονομάζεται Γιούσεφ Άμπου Ασρίν.

Ο Άμπου Ασρίν δεν έχει αναφερθεί ως ένας από αυτούς που σκοτώθηκαν σε παλαιστινιακές ανακοινώσεις και δεν είναι σαφές εάν ο Γιουσέφ Σρέιμ είναι το ίδιο άτομο.

Σύμφωνα με τις IDF, ο Χάζεμ συμμετείχε σε «σημαντική τρομοκρατική δραστηριότητα» και ο Άμπου Ασρίν συμμετείχε στην παραγωγή εκρηκτικών και πυροβολισμούς εναντίον στρατιωτών των IDF, μεταξύ άλλων τρομοκρατικών δραστηριοτήτων.

Ένας από τους άλλους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν πυροβολήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις αφού τους επιτέθηκε με βαριοπούλα, σύμφωνα με τις IDF.

Οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον ορισμένων Παλαιστινίων που πυροβόλησαν εναντίον τους κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

Κανένας Ισραηλινός στρατιώτης ή αστυνομικός δεν τραυματίστηκε.

Ο Χαζέμ και ο Σρέιμ φέρεται να ήταν διοικητές στις αντίστοιχες τρομοκρατικές ομάδες τους.

Ο Χαζέμ είναι επίσης ανιψιός του Φαθί Χαζέμ, του πατέρα του τρομοκράτη που πραγματοποίησε την επίθεση με πυροβολισμούς Ντιζένγκοφ πέρυσι.

Η Χαμάς απειλεί να αντιδράσει

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Αμπντ αλ Λατίφ αλ Κανού, προειδοποίησε ότι «το έγκλημα της δολοφονίας των ηρώων της αντίστασης στη Τζενίν δεν θα μείνει αναπάντητο και ο λαός μας και η αντίστασή του είναι ικανοί να χτυπήσουν την κατοχή και να την κάνουν να πληρώσει το τίμημα για τα εγκλήματά της».

«Η παλαιστινιακή αντίσταση στη Δυτική Όχθη θα παραμείνει παρούσα και θα κλιμακωθεί και κανείς δεν θα μπορέσει να σταματήσει την επέκτασή της ή να την εμποδίσει να αντιδράσει στα εγκλήματα της κατοχής».

Ο εκπρόσωπος της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ταρίκ Εζ Ελ-Ντιν, προειδοποίησε επίσης «η κατοχή φέρει την πλήρη ευθύνη για το άνανδρο έγκλημα της δολοφονίας που διεξήχθη από σιωνιστικές ειδικές δυνάμεις εναντίον των μαχητών και των μουτζαχεντίν του παλαιστινιακού λαού μας στην Τζενίν σήμερα το βράδυ και θα πληρώσει το τίμημα για αυτά τα εγκλήματα».

«Λέμε σε αυτόν τον εγκληματία κατακτητή, μη χαίρεσαι πολύ για την πράξη σου, γιατί οι μάρτυρες μας είναι στον παράδεισο, και αυτό είναι το όνομα των ευχών μας, αλλά θα μετανιώσεις πολύ γιατί η αντίστασή μας θα εκδικηθεί με κάθε δύναμη το αίμα των μαρτύρων και ηρώων μας».

Ο κυβερνήτης της Τζενίν, Άκραμ Ρατζούμπ, τόνισε ότι το Ισραήλ «πέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές» στις συγκρούσεις της Πέμπτης.

«Είναι σαφές ότι η ζωή του Παλαιστίνιου πολίτη για την ισραηλινή κυβέρνηση δεν αξίζει τίποτα».

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινε, υποστήριξε ότι η σύγκρουση στη Τζενίν είχε στόχο «να πυροδοτήσει την κατάσταση και να παρασύρει την περιοχή σε ένα τετράγωνο έντασης και βίας».

Ο εκπρόσωπος υποστήριξε επιπλέον ότι οι συγκρούσεις δείχνουν ότι το Ισραήλ «δεν ενδιαφέρεται καθόλου να ηρεμήσει την κατάσταση και να αποτρέψει την έκρηξή της, σε αντίθεση με όλες τις διεθνείς προσπάθειες που επιδιώκουν να αποτρέψουν την κλιμάκωση τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού».

Οι ισραηλινές επιδρομές στη Δυτική Όχθη γίνονται όλο και πιο θανατηφόρες από την αρχή του έτους, με ένοπλους και πολίτες να σκοτώνονται, καθώς συνεχίζεται το κύμα θανατηφόρων παλαιστινιακών επιθέσεων με στόχο Ισραηλινούς.

Περισσότεροι από 80 Παλαιστίνιοι -μαχητές και πολίτες- έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις, και από την ισραηλινή πλευρά, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε παλαιστινιακές επιθέσεις, όλοι άμαχοι, εκτός από έναν παραστρατιωτικό αστυνομικό.

Στην επιχείρηση της Πέμπτης στην Τζενίν συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), την υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ και την Αστυνομία των Συνόρων. Οι Ισραηλινοί εισήλθαν στο κέντρο της πόλης το μεσημέρι.

Ένας μάρτυρας είπε ότι έφτασαν με δύο αυτοκίνητα και σταμάτησαν στη μέση ενός δρόμου.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν αξιωματούχοι από το Ισραήλ, την Παλαιστινιακή Αρχή, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τις ΗΠΑ πραγματοποιήσουν συνομιλίες στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης ενόψει του ισλαμικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Στο λιμάνι της Γάζας το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων

Ελευθεροτεκτονισμός: Ο Εμμανουήλ Γερακιός ανακοίνωσε τη συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ και στον Σκωτικό Τύπο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr