Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε στρατιωτική απάντηση στην επίθεση με ρουκέτες στο Ισραήλ από τον Λίβανο

Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε στρατιωτική απάντηση στην επίθεση με ρουκέτες στο Ισραήλ από τον Λίβανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσότερες από 30 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν την Πέμπτη 6/4 από τον νότιο Λίβανο σε περιοχές του βόρειου Ισραήλ, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατά τις αρχικές εκτιμήσεις τουλάχιστον πέντε ρουκέτες κατέληξαν σε ισραηλινό έδαφος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων.

Οι υπόλοιπες ρουκέτες καταρρίφθηκαν από το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ.

Βομβαρδισμοί από Ισραήλ

Το Ισραήλ βομβάρδισε τον νότιο Λίβανο αφότου έγινε στόχος ρουκετών, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ANI, χωρίς να κάνει λόγο για θύματα.

Σύμφωνα με το ANI, το ισραηλινό πυροβολικό εκτόξευσε αρκετές οβίδες από τις θέσεις του στα σύνορα, οι οποίες έπεσαν στα περίχωρα δύο χωριών του νοτίου Λιβάνου, μετά την εκτόξευση «αρκετών ρουκετών» στο Ισραήλ.

Ο ΟΗΕ καταδίκασε την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο στο Ισραήλ

Την καταδίκη τους για την εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ από τον Λίβανο εξέφρασαν την Πέμπτη 6/4 τα Ηνωμένα Έθνη, προτρέποντας όλους τους παράγοντες να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση.

«Η προσωρινή δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο παραμένει σε επαφή με τις Αρχές και στις δύο πλευρές της γαλάζιας γραμμής και προτρέπουμε τα εμπλεκόμενα μέρη να έρθουν σε επαφή με τις ειρηνευτικές δυνάμεις μας και να αποφύγουν οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια που θα μπορούσε να κλιμακώσει περαιτέρω την κατάσταση», τόνισε.

«Η παρούσα κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή.

»Η Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (FINUL) καλεί σε αυτοσυγκράτηση και αποφυγή επιπλέον κλιμάκωσης», αναφέρει η ανακοίνωσή της την Πέμπτη 6/4, μετά τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον νότιο Λίβανο και στις οποίες το Ισραήλ απάντησε, βομβαρδίζοντας τον τομέα αυτόν.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ανησυχία»

Την ίδια ώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν «την ανησυχία τους» για τις σκηνές βίας στην Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βεντάντ Πατέλ προσθέτοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι σε τακτική επαφή με την κυβέρνηση του Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή.

Κίνα: «Ανησυχία»

Η Κίνα ανησυχεί για την αυξημένη ένταση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και καλεί όλες τις πλευρές, ειδικά το Ισραήλ, να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος της για τη Μέση Ανατολή Ζάι Τζουν.

Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την έγκαιρη και ορθή λύση του παλαιστινιακού ζητήματος, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος της κινεζικής κυβέρνησης για τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Καταδικάζει η Γαλλία

Και η Γαλλία καταδίκασε την Πέμπτη «τις ρίψεις ρουκετών, αδιακρίτως, που στόχευσαν το ισραηλινό έδαφος από τη Γάζα και τον νότιο Λίβανο».

«Κατά την περίοδο αυτή των θρησκευτικών εορτών, η Γαλλία καλεί όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να πυροδοτήσει κλιμάκωση της βίας», δήλωσε επίσης ο Φρανσουά Ντελμάς, εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε ζητήσει «σεβασμό του ιστορικού status quo στους ιερούς τόπους στην Ιερουσαλήμ» και «αποφυγή οποιασδήποτε ενέργειας που ενδέχεται να κλιμακώσει τη βία».

Ο Νετανιάχου ετοιμάζει απάντηση

Απάντηση στις επιθέσεις του Λιβάνου με ρουκέτες ετοιμάζει το Ισραήλ, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε στρατιωτική απάντηση, λίγες ώρες μετά την εκτόξευση 34 ρουκετών από τον Λίβανο, την οποία το Ισραήλ απέδωσε σε Παλαιστίνιους μαχητές.

«Θα πλήξουμε τους εχθρούς μας και θα πληρώσουν το τίμημα για όλες τις επιθετικές ενέργειες», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη της συνεδρίασης του ολιγομελούς συμβουλίου ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ, σε ένα σύντομο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr