Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ σκότωσε τρεις κορυφαίους τρομοκράτες του Ισλαμικού Τζιχάντ

Το Ισραήλ σκότωσε τρεις κορυφαίους τρομοκράτες του Ισλαμικού Τζιχάντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δώδεκα σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας σε μια επιχείρηση που σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό είχε στόχο τζιχαντιστές μέλη του κινήματος Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ.

Το υπουργείο Υγείας του παραθαλάσσιου παλαιστινιακού θύλακα, τον οποίο κυβερνά το φιλοτουρκικό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δήλωσε ότι 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας και τουλάχιστον άλλοι 20 τραυματίστηκαν στις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις.

Ανάμεσα στους 12 νεκρούς είναι τρία ηγετικά στελέχη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, ενώ οι άλλοι εννέα είναι πολίτες – κυρίως οικογένειες αυτών των διοικητών.

Η τρομοκρατική οργάνωση Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκαν τρία ηγετικά του στελέχη.

Τους κατονόμασε ως Τζιχάντ Γάναμ, γραμματέα του στρατιωτικού συμβουλίου των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς· Χαλίλ αλ Μπαχτάνι, μέλος του ίδιου συμβουλίου· και Τάρεκ Εζεντίν, έναν από τους «επικεφαλής της στρατιωτικής δράσης» του κινήματος στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που συντόνιζε από τη Λωρίδα της Γάζας.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως διεξήγαγε στοχευμένες επιχειρήσεις εναντίον τριών διοικητών των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς, του ένοπλου βραχίονα της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, οι στόχοι του ήταν υπεύθυνοι για την πρόσφατη εκτόξευση ρουκετών προς το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, οι Ισραηλινοί στόχευσαν τον Διοικητή της Μεραρχίας Βόρειας Γάζας της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ που έφερε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών προς το Ισραήλ τον περασμένο μήνα.

Επλήγησαν επίσης ανώτερο στέλεχος και συντονιστής της τρομοκρατίας στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια (Δυτ. Όχθη) από τη Γάζα και ο Γραμματέας του Στρατιωτικού Συμβουλίου.

Τζιχαντιστές υποστηριζόμενοι από το Ιράν

O Ισλαμικός Τζιχάντ είναι μια τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση με ακραία ιδεολογία που λειτουργεί με την υποστήριξη του Ιράν και ενεργεί ως πληρεξούσιός του.

Η οργάνωση είναι υπεύθυνη για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αμάχων από την Ιουδαία και τη Σαμάρεια και εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η ισραηλινή επίθεση στόχευσε την οργάνωση και τους ανθρώπους που είναι άμεσα υπεύθυνοι για τις τρομοκρατικές ενέργειες και τον σχεδιασμό πρόσθετων ενεργειών, με στόχο την αποτροπή περαιτέρω τρομοκρατικής δραστηριότητας και την αποκατάσταση της σταθερότητας στην περιοχή μακροπρόθεσμα και από την επιθυμία να αποτρέψει την επέκταση των μαχών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr