Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο 30χρονος ανιψιός της Μπριζίτ Μακρόν έφαγε ξύλο λόγω του Μακρόν

Ο 30χρονος ανιψιός της Μπριζίτ Μακρόν έφαγε ξύλο λόγω του Μακρόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν,

Aνιψιός της «Πρώτης Κυρίας» της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν, ο oποίος διευθύνει το κεντρικό κατάστημα της σοκολατοποιίας της οικογένειας, ξυλοκοπήθηκε σε μια επίθεση με πολιτικά κίνητρα, δήλωσαν αστυνομικές και οικογενειακές πηγές την Τρίτη 16/5.

Ο Jean-Baptiste Trogneux δέχθηκε επίθεση από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές το βράδυ της Δευτέρας έξω από το φημισμένο κατάστημα σοκολάτας Trogneux στην Αμιένη, στη βόρεια Γαλλία, ανακοίνωσε ο πατέρας του.

Ο 30χρονος δέχθηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια από τους επιτιθέμενους οι οποίοι πρόσβαλαν «τον πρόεδρο, τη γυναίκα του και την οικογένειά μας» πριν τραπούν σε φυγή, δήλωσε ο πατέρας του, Jean-Alexandre Trogneux.

«Ξεπέρασαν τα όρια. Έχω μείνει άναυδος», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ο γιος του βρίσκεται υπό την επίβλεψη γιατρού, και περίμενε τα αποτελέσματα μιας μαγνητικής τομογραφίας εγκεφάλου.

Η τοπική Αστυνομία είπε ότι συνέλαβε οκτώ άτομα μετά την επίθεση, η οποία έλαβε χώρα λίγο μετά την εμφάνιση του προέδρου Μακρόν για συνέντευξη στο κανάλι TF1 το βράδυ της Δευτέρας.

Οι έξι άνδρες και οι δύο γυναίκες παρέμειναν υπό κράτηση την Τρίτη και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σωματικές βλάβες, δήλωσε τοπική αστυνομική πηγή.

Ο Jean-Alexandre Trogneux διηγήθηκε ότι, περίπου σαράντα διαδηλωτές βρέθηκαν εκεί, μετά την ομιλία του προέδρου στο TF1.

Γύρω στους δώδεκα από αυτούς τον αναγνώρισαν και επιτέθηκαν.

Τον ξυλοκόπησαν, δέχθηκε πολλά χτυπήματα στο πρόσωπο.

Τον χτυπούσαν συνέχεια, καθώς κυλιόταν στο έδαφος, προσπαθώντας να αμυνθεί, ενώ φώναζαν ύβρεις εναντίον του προέδρου και της συζύγου του.

Οι γείτονες επενέβησαν και στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

«Υπάρχει συσχέτιση της επιχείρησής μας με τον Εμανουέλ Μακρόν από την εκλογή του, και αυτό έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα.

»Αυτό που συνέβη τώρα πήγε πολύ μακριά και φοβάμαι.

»Δεν υπάρχει καμία οικονομική σχέση μεταξύ της επιχείρησης σοκολάτας Trogenux και του προεδρικού ζεύγους, και παρόλα αυτά είμαστε στόχοι» πρόσθεσε ο πατέρας του θύματος της επίθεσης.

Η οικογένεια της Μπριζίτ Μακρόν διευθύνει το κατάστημα σοκολάτας Jean Trogneux στο κέντρο της πόλης της, της Αμιένης εδώ και έξι γενιές, και ειδικεύεται σε μια τοπική λιχουδιά με βάση το αμύγδαλο, γνωστή ως Amiens Macaron.

Η οικογενειακή επιχείρηση Trogneux, η οποία έκτοτε επεκτάθηκε στη βόρεια Γαλλία, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των έξι ετών του Μακρόν στην εξουσία, καθώς υπάρχουν φήμες -που επανειλημμένα διαψεύδονται- ότι το ζεύγος Μακρόν έχει οικονομικό συμφέρον στην εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr