Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεντάγωνο: Η Ρωσία συμπεριφέρεται σαν να έχει «στόχο να προστατεύσει» τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους

Πεντάγωνο: Η Ρωσία συμπεριφέρεται σαν να έχει «στόχο να προστατεύσει» τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία συμπεριφέρεται σαν να έχει «στόχο να προστατεύσει» τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους, με το να διακόπτει τις αμερικανικές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στη Συρία, δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου τη Δευτέρα.

Οι δηλώσεις του ήρθαν μετά την καταγγελία των ΗΠΑ ότι ρωσικά μαχητικά παρενόχλησαν αμερικανικά στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που στάλθηκαν στην περιοχή για να εξοντώσουν κορυφαίο τρομοκράτη.

Συγκεκριμένα, το βιντεοσκοπημένο υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, όπως υποστηρίζει, δείχνει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη να πετούν επικίνδυνα στις 5 Ιουλίου κοντά σε αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Συρία, ανάβοντας φωτοβολίδες και αναγκάζοντας τα MQ-9 Reaper [κεντρική φωτογραφία] να κάνουν ελιγμούς για να τα αποφύγουν.

Αντίστοιχη συμπεριφορά κατήγγειλαν για τις επόμενες δύο ημέρες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι επέκριναν τη ρωσική αεροπορία για τους επιθετικούς ελιγμούς γύρω από πολλά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που επιχειρούν πάνω από τη Συρία σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Την Παρασκευή έκλεισαν τρεις συνεχόμενες ημέρες για αυτό που η ηγεσία του Πενταγώνου κατήγγειλε ως «απερίσκεπτη» και «αντιεπαγγελματική» συμπεριφορά των πιλότων της Μόσχας.

Κατά τη διάρκεια της σχεδόν δύο ωρών εμπλοκής την Παρασκευή, ένας απροσδιόριστος αριθμός ρωσικών αεροσκαφών πραγματοποίησε 18 ελιγμούς κοντά σε τρία drones Reaper, τα οποία αναγκάστηκαν να «αντιδράσουν για να αποφύγουν επισφαλείς καταστάσεις», ανέφερε ο υποπτέραρχος Αλέξις Γκρίνκεουιτς της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Αρκετές ώρες αργότερα, αυτά τα ίδια μη επανδρωμένα αεροσκάφη Reaper πραγματοποίησαν επίθεση στην ανατολική Συρία που σκότωσε τον πρώην επικεφαλής του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντ.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM), η οποία αποκάλυψε το χτύπημα την Κυριακή, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για τυχόν θανάτους αμάχων, αλλά εξετάζει τις αναφορές ότι ένας άμαχος μπορεί να τραυματίστηκε.

Οι ΗΠΑ έχουν περίπου 900 στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, όπου εκτελούν αποστολές εναντίον στόχων του ISIS.

Η Ρωσία, εν τω μεταξύ, δρα στη χώρα για να υποστηρίξει το καθεστώς Άσαντ.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, η Ουάσιγκτον έχει επιστήσει την προσοχή σε ολοένα και πιο επικίνδυνες ενέργειες από Ρώσους πιλότους, οι οποίοι, όπως λέει, παρεμβαίνουν στα συμφέροντα της Αμερικής στην περιοχή.

Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, η Σαμπρίνα Σινγκ δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι είναι ξεκάθαρη η αποστολή των ΗΠΑ στη Συρία να νικήσουν το ISIS.

«Οι Ρώσοι το γνωρίζουν αυτό, ξέρουν ακριβώς πού δραστηριοποιούμαστε, και έτσι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη συνεχή παρενόχληση των MQ-9 μας από τις ρωσικές δυνάμεις μετά από χρόνια αμερικανικών επιχειρήσεων στην περιοχή με στόχο τη διασφάλιση της διαρκούς ήττας του ISIS», είπε.

«Και είναι σχεδόν σαν οι Ρώσοι να έχουν τώρα αποστολή τους να προστατεύσουν τους ηγέτες του ISIS».

«Επομένως, ενώ δεν μπορώ να μιλήσω για άλλες αποστολές, αν έχουν αποτραπεί από τις ρωσικές ενέργειες, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η CENTCOM μπόρεσε να εκτελέσει επιτυχώς αυτήν την αποστολή παρά τα όσα προσπαθούσαν να κάνουν οι ρωσικές δυνάμεις στον αέρα», συνέχισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr