ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τα ραντάρ της Κύπρου δεν καλύπτουν όλη την ΑΟΖ”

“Τα ραντάρ της Κύπρου δεν καλύπτουν όλη την ΑΟΖ”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το θέμα της μη επαρκούς κάλυψης των ραντάρ της Κύπρου επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά την προκλητική στάση της Τουρκίας, αφού καλύπτουν μόλις το 43% της ΑΟΖ.

Από τις 22 Ιουνίου είχε γίνει λόγος για τα μεγάλα κενά στην επιτήρηση της ΑΟΖ και παρά την απόφαση για αναβάθμιση των ραντάρ πρακτικά δεν έγιναν και πολλά πράγματα Κάτι που ακόμη δεν έγινε.

Ωστόσο, όχι μόνο ακόμη δεν αναβαθμίστηκε το εύρος κάλυψης από 43% σε 80%, αλλά αντίθετα όπως αποκαλύπτει το Sigmalive αυτή τη στιγμή μία από τις πέντε εγκατεστημένες κεραίες – αυτή στον Πωμό Πάφου – είναι εκτός λειτουργίας περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες επιτήρησης.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της μη επαρκούς επιτήρησης είχαν εγείρει μέσω του υπουργείου Εξωτερικών οι ίδιες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται την Κυπριακή ΑΟΖ.

Φαίνεται πάντως οι εξελίξεις να προβληματίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα πάντα με το Sigmalive, είναι σε προχωρημένο στάδιο οι διεργασίες για την απόκτηση στρατιωτικών πλωτών μέσων από το Υπουργείο Άμυνας και μάλιστα στον προϋπολογισμό για την αμυντική θωράκιση, υπάρχει σχετικό κονδύλι για έναρξη των διαδικασιών αγοράς τέτοιων μέσων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

Κομισιόν σε Φαραντούρη: «Φρένο» στην τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας χωρίς καλή γειτονία

Οι τουρκικές φυλλάδες «πανηγυρίζουν» για τη σχεδιαζόμενη αρπαγή ελληνικών θαλασσών από την πειρατική Τουρκία

Bloomberg: Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται για διεκδίκηση θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου

Άδεια για φόνο: Πώς η Χαμάς εκπαιδεύει χειριστές drone εντός χώρας του ΝΑΤΟ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr