Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Από το κομμένο δάχτυλο αναγνωρίστηκε η σορός του Πριγκόζιν

Από το κομμένο δάχτυλο αναγνωρίστηκε η σορός του Πριγκόζιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ρωσικό κανάλι υποστήριξε ότι η σορός του Γιεβγκένι Πριγκόζιν, του επικεφαλής της Wagner, αναγνωρίστηκε από έναν χαρακτηριστικό ακρωτηριασμό δαχτύλου που είχε υποστεί, αναφέρει η Daily Mail.

Ο Πριγκόζιν τραυματίστηκε στο αριστερό του χέρι ενώ εξέτιε την ποινή του σε αποικία ποινικών δικαστηρίων, ανέφερε το ρωσικό κανάλι Telegram VChK-OGPU.

Πρόσθεσε ότι ένας ανώτερος διοικητής της Wagner αναγνώρισε τη σορό του από τον τραυματισμό, καθώς και εκείνη του δεύτερου στην εξουσία της παραστρατιωτικής ομάδας, Ντμίτρι Ούτκιν, από τα τατουάζ του.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται την ώρα που μία προκαταρκτική εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαπίστωσε ότι η συντριβή προκλήθηκε από σκόπιμη έκρηξη, αλλά σύμφωνα με το Πεντάγωνο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία που να δείχνουν έναν αμυντικό πύραυλο εδάφους-αέρος.

Ο ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ή στοιχεία καθώς έκανε τις δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου του Πενταγώνου.

Δυτικοί αξιωματούχοι είπαν ότι ο Πριγκόζιν ήταν «πολύ πιθανό» να στοχοποιήθηκε, με βόμβα που ήταν κρυμμένη στο αεροσκάφος ή σκόπιμη δολιοφθορά του αεροσκάφους, αν και ο Ράιντερ αρνήθηκε να σχολιάσει εάν το περιστατικό ήταν σχέδιο δολοφονίας.

Ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ήταν «πολύ πιθανό» ο Πριγκόζιν να είχε γίνει στόχος.

Στο μεταξύ, δύο ρωσικά μέσα ενημέρωσης με πηγές ασφαλείας μέσα στο Κρεμλίνο υποστήριξαν ότι πιθανώς μία ή δύο βόμβες είχαν τοποθετηθεί στο αεροσκάφος.

Σε μη επαληθευμένες αναφορές, υποστηρίχθηκε ότι οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του αεροσκάφους κοντά στην τουαλέτα.

Αυτό τροφοδοτήθηκε από τις αποκαλύψεις της αεροσυνοδού Kristina Raspopova, 39 ετών, η οποία δημοσίευσε στα social media πριν από την απογείωση ότι η πτήση της είχε καθυστερήσει λόγω «επισκευών» της τελευταίας στιγμής.

Είναι πιθανό μια βόμβα να τοποθετήθηκε σε εκείνο το διάστημα, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το κανάλι Telegram ανέφερε: «Το σώμα του Γεβγκένι Πριγκόζιν αναγνωρίστηκε επίσημα στο νεκροτομείο, ταυτοποιήθηκε από έναν από τους διοικητές της Wagner. Το κύριο σημάδι ήταν ο ακρωτηριασμός του δαχτύλου».

Δεν ήταν σαφές γιατί πολλά υψηλόβαθμα μέλη της Wagner, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων ηγετών που συνήθως προσέχουν υπερβολικά την ασφάλειά τους, βρίσκονταν στην ίδια πτήση. Ο σκοπός του κοινού ταξιδιού τους στην Αγία Πετρούπολη ήταν άγνωστος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr