Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

EURACTIV: Στη Βουλγαρία το πρώτο διεθνές Φόρουμ Ρωσόφιλων

EURACTIV: Στη Βουλγαρία το πρώτο διεθνές Φόρουμ Ρωσόφιλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλγαρία, Ρωσία,

Ρωσόφιλοι από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν για το πρώτο διεθνές Φόρουμ Ρωσόφιλων κοντά στη βουλγαρική πόλη Καλόφερ, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία κηρύσσει τη Βουλγαρία εχθρικό κράτος.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης περιλαμβάνουν δύο κινήματα: το Διεθνές Κίνημα των Ρωσόφιλων, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο στη Μόσχα, και τους Ρωσόφιλους, ένα εθνικό κίνημα υπό την προεδρία του Nikolay Malinov, πρώην Βούλγαρου νομοθέτη που κατηγορήθηκε για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας και τιμωρήθηκε βάσει του νόμου Magnitsky, αλλά επαινέθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αναμένεται να παρευρεθούν ρωσόφιλοι από την Αυστρία, την Αλβανία, την Ελβετία, τη Σερβία, την Κύπρο, τη Σλοβακία, την Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Γαλλία, ενώ η συγκέντρωση θα έχει ως σύνθημα «Με τη Ρωσία στην καρδιά».

Η συνέλευση κοντά στο Καλόφερ θα βασιστεί «στην παράδοση των Βούλγαρων ρωσόφιλων, για τους οποίους η συνέλευση, που πραγματοποιούνταν επί σειρά ετών στη λίμνη Koprinka, θα πραγματοποιηθεί τώρα για 18η χρονιά», δήλωσαν οι διοργανωτές.

Ειδικός προσκεκλημένος της εκδήλωσης θα είναι ο Sergey Baburin, πρόεδρος της Διεθνούς Σλαβικής Ακαδημίας Επιστήμης, Εκπαίδευσης, Τέχνης και Πολιτισμού.

Η Διεθνής Κίνηση Ρωσόφιλων είναι μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από τον Malinov και υποστηρίζεται από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας και τον επικεφαλής υπουργό του, Sergey Lavrov.

Ο Αμερικανός ηθοποιός Steven Seagal, ο οποίος ζει εδώ και χρόνια στη Ρωσία και είναι ειδικός απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για τις ανθρωπιστικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, φέρεται επίσης να παρευρίσκεται.

Παρευρισκόμενος στην εκδήλωση αναμένεται να είναι και ο Konstantin Malofeev, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου μέσων ενημέρωσης Tsargrad – ενός ομίλου αφιερωμένου στον ρωσικό ορθόδοξο χριστιανισμό και υποστηρικτή του Πούτιν.

ΠΗΓΗ: EURACTIV

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Προελαύνει η Ρωσία σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Κρεμλίνου

Οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι 150.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Ζελένσκι: Έχασε τις ελπίδες του για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ – Μόνο μετά τη νίκη μας στον πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr