Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΟυκρανίαΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βόρεια Μακεδονία διέταξε την απέλαση τριών Ρώσων διπλωματών

Η Βόρεια Μακεδονία διέταξε την απέλαση τριών Ρώσων διπλωματών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσε το Σάββατο την απέλαση τριών Ρώσων διπλωματών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβίαση των διπλωματικών κανόνων, αυξάνοντας σε 14 τον αριθμό των μελών του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας στα Σκόπια που έχουν απελαθεί από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία το Φεβρουάριο 2022.

«Αυτή η απόφαση ελήφθη αφού δεχθήκαμε πληροφορίες από αρμόδιους θεσμούς αναφορικά με δραστηριότητες που διεξήγαν (οι τρεις διπλωμάτες) παραβιάζοντας τη Σύμβαση της Βιέννης», η οποία πλαισιώνει τις σχέσεις μεταξύ κρατών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Σκόπια Σεργκέι Μπαζντνίκιν κλήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Εξωτερικών για να του ανακοινωθεί πως οι τρεις συνάδελφοί του είναι πλέον «ανεπιθύμητα πρόσωπα» και πως πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από το Μάρτιο ως τον Απρίλιο του 2022, μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Βόρεια Μακεδονία είχε ήδη απελάσει 11 Ρώσους διπλωμάτες.

Η Βόρεια Μακεδονία είναι χώρα υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ και μέλος του ΝΑΤΟ από το 2020.

Συμμετέχει επίσης στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από τις Βρυξέλλες, ενώ τα Σκόπια έχουν χαρακτηρίσει «εχθρικό κράτος» τη Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Αμερικανοί κατηγορούν τη Ρωσία για την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Αλβανία: Το 15,5% του πληθυσμού εθνικά «απροσδιόριστο» – Ο φόβος των Αλβανών εθνικιστών

Η Ελίζα Σπυροπάλη, υπουργός στην Αλβανία ελληνικής καταγωγής, κατά Μπελέρη – Ίδια γραμμή με τους εθνοϊσλαμιστές Τσάμηδες

Δένδιας και Τσούνης συζήτησαν την εμβάθυνση της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ

«Εξυπνάδες» Έντι Ράμα: Δεν τον νοιάζει τόσο η Αλβανία να μπει στην ΕΕ όσο να γίνει Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr