Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Καπέλα Σιξτίνα υπό το φως των led (βίντεο)

Η Καπέλα Σιξτίνα υπό το φως των led (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βατικανό, Βίντεο, Ενέργεια, Ιταλία, Ρώμη,

Η Καπέλα Σιξτίνα, το αριστουργηματικό έργο του Μιχαήλ Άγγελου που μέχρι πρότινος χάνονταν στο ημίφως, λούζεται πλέον στο φως 7.000 λαμπτήρων LED, που κατασκευάστηκαν ειδικά για το παπικό παρεκκλήσι. Η επιχείρηση ανακαίνισης κόστισε 2,9 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει ένα υπερσύγχρονο σύστημα που αναδεικνύει και παράλληλα προστατεύει το έργο Τέχνης.

Στο παρεκκλήσι εγκαταστάθηκε, επίσης, ένα νέο σύστημα κλιματισμού που θα προστατεύει τις τοιχογραφίες από την υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουν τα περίπου 6 εκατομμύρια των επισκεπτών που ετησίως θαυμάζουν τον διάκοσμο της θρυλικής οροφής.

«Οι λαμπτήρες LED αφήνουν ένα φωτεινό φάσμα που έχει δημιουργηθεί ώστε να βρίσκεται σε αρμονία με τα χρώματα των τοιχογραφιών και να επιτρέπουν επίσης στο φως να διατηρεί το αρχικό τους χρώμα» εξηγεί ο Μάρκο Φρασκαρόλο, ένας εκ των υπευθύνων της Fabertechnica, μίας από τις εταιρείες που ανέλαβαν την επιχείρηση ανακαίνισης.

Τα συνεργεία και οι ειδικοί, που συμμετείχαν στην τοποθέτηση πέρασαν πολλές νύχτες κάνοντας δοκιμές στο ναό, ώστε να δημιουργήσουν τις κατάλληλες αποχρώσεις του μπλε, του κόκκινου και του λευκού που θα ταίριαζαν και δεν θα αλλοίωναν την ομορφιά των τοιχογραφιών.

Τα δύο νέα συστήματα, φωτισμού και κλιματισμού έχουν δημιουργηθεί με “πράσινη” φιλοσοφία. Η τοποθέτησή τους σημαίνει πως θα εξοικονομηθεί πολύ περισσότερη ενέργεια και το Βατικανό αναμένεται να μειώσει κατά σχεδόν 90% την ηλεκτρική ενέργεια που δαπανά για τον φωτισμό και τουλάχιστον 60% την ενέργεια που δαπανά για τον κλιματισμό του χώρου.

kapela2

kapela1

kapela

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βενετία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στην πόλη για τους τουρίστες – Αντιδρούν οι κάτοικοι

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Καύσιμα: Τιμές-φωτιά με πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη σε 15 περιφέρειες και νησιά

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr