Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χαμάς είπε ότι όλοι οι Ισραηλινοί όμηροι και αιχμάλωτοι είναι «ασφαλείς»

Η Χαμάς είπε ότι όλοι οι Ισραηλινοί όμηροι και αιχμάλωτοι είναι «ασφαλείς»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) λένε ότι δημιούργησαν έναν ειδικό θάλαμο επιχειρήσεων για να επικεντρωθεί στη συγκέντρωση ακριβών πληροφοριών σχετικά με τους Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ένοπλοι της Χαμάς αιχμαλώτισαν το Σάββατο 7/10 άγνωστο αριθμό αμάχων και στρατιωτών στη Γάζα αφού κατέλαβαν πολλές στρατιωτικές βάσεις και κοινότητες.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα με τρομακτικά βίντεο ανδρών, γυναικών και παιδιών που μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ πολλοί Ισραηλινοί φαίνεται να έχουν κακοποιηθεί.

Δημοσιεύτηκαν επίσης βίντεο με νεκρούς Ισραηλινούς, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Προσωπικού των IDF, υποστράτηγος Γιανίβ Ασόρ, διόρισε τον Λιόρ Καμέλι, έναν στρατηγό σε εφεδρεία, επικεφαλής της ομάδας.

Οι IDF λένε ότι η ομάδα θα συντάξει μια «εικόνα κατάστασης» για τον εντοπισμό των αιχμαλώτων, τόσο στρατιωτών όσο και πολιτών».

Μέσα σε όλη την πολυπλοκότητα και την αβεβαιότητα, είναι απαραίτητο να εκδίδονται αξιόπιστα μηνύματα το συντομότερο δυνατό.

«Ορισμένες οικογένειες έχουν ήδη λάβει μηνύματα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα», είπαν οι IDF.

Η Αστυνομία και η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου του Ισραηλινού Στρατού έχουν δημιουργήσει επίσης ένα θάλαμο επιχειρήσεων για τον εντοπισμό όσων σκοτώθηκαν στις επιθέσεις χρησιμοποιώντας δείγματα DNA που παρέχονται από οικογένειες.

Πολλοί Ισραηλινοί με αγνοούμενους συγγενείς έσπευσαν σε ένα αστυνομικό τμήμα στο κεντρικό Ισραήλ για να δώσουν στους ερευνητές δείγματα DNA και άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αναγνώριση των μελών της οικογένειάς τους.

Αιγύπτιος αξιωματούχος είπε ότι το Ισραήλ ζήτησε βοήθεια από το Κάιρο για να διασφαλίσει την ασφάλεια των ομήρων και ότι ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου επικοινώνησε με τη Χαμάς και τη μικρότερη αλλά πιο ριζοσπαστική οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, η οποία συμμετείχε επίσης στην εισβολή, για να αναζητήσει πληροφορίες.

Η Αίγυπτος έχει μεσολαβήσει συχνά μεταξύ των δύο πλευρών στο παρελθόν.

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι Παλαιστίνιοι ισλαμιστές ηγέτες ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν ακόμη «πλήρη εικόνα» των ομήρων, αλλά, συμπλήρωσε, ότι όσοι μεταφέρθηκαν στη Γάζα οδηγήθηκαν σε «ασφαλείς τοποθεσίες» σε όλη την επικράτεια.

«Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν μεγάλο αριθμό – αρκετές δεκάδες», λέει ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να ενημερώσει τα μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr