ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) σκότωσαν έξι Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισαν επτά στη βόρεια Συρία

Οι Κούρδοι (SDF) σκότωσαν έξι Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισαν επτά στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν την Κυριακή 8/10 ότι σκότωσαν έξι Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισαν άλλους επτά, όπως κι έναν τζιχαντιστή του υποστηριζόμενου από την Τουρκία συνασπισμού ενόπλων ισλαμιστών, γνωστού ως Συριακός Εθνικός Στρατό (SNA) και τον τραυματισμό άλλων, στην Τάμπκα και την Αΐν Ίσα στη βόρεια Συρία.

Οι SDF ανέφεραν, σε ανακοίνωσή τους: «Στις 9.00 το βράδυ της Παρασκευής (6/10), οι δυνάμεις μας στόχευσαν τουρκικές βάσεις στα χωριά Αλ Γιαμπίσα, Αμπντούκι, Σαΐντα, Τζαματζίμ, Τίνα και Μαζράα στην ύπαιθρο της Τάμπκα».

Στις 5 Οκτωβρίου, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε εγκαταστάσεις υποδομής σε αρκετές περιοχές της βόρειας και βορειοανατολικής Συρίας που διοικείται από την AANES.

Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν μετά από δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, στην οποία απείλησε να χτυπήσει ευρύτερο φάσμα στόχων στη Συρία και το Ιράκ ως αντίποινα για την επίθεση στην Άγκυρα.

Την 1η Οκτωβρίου, δύο άτομα πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας μπροστά στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα της Τουρκίας, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς.

Στις 4 Οκτωβρίου, ο Φιντάν ισχυρίστηκε ότι οι δύο επιτιθέμενοι είχαν εκπαιδευτεί στη Συρία.

«Από εδώ και στο εξής, όλες οι υποδομές, οι μεγάλες εγκαταστάσεις και οι ενεργειακές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε (ένοπλες κουρδικές ομάδες) στο Ιράκ και τη Συρία είναι νόμιμοι στόχοι για τις δυνάμεις ασφαλείας μας», απείλησε.

Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών Τούρκων στρατιωτών, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού, στη βάση στην Αλ Γιαμπίσα, εκτός από τον τραυματισμό άλλων τριών, σύμφωνα με την ανακοίνωση των SDF.

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν επίσης στην τουρκική βάση στο Αμπντούκι και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, ενώ ένας τζιχαντιστής του ισλαμιστικού SNA σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν στη στόχευση της τουρκικής βάσης στη Μαζράα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι SDF ανέφεραν ότι σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν επίσης σε βαρέα όπλα των τουρκικών δυνάμεων στις βάσεις τους γύρω από την πόλη Άιν Ίσσα, όπου στοχοποιήθηκαν δύο τουρκικές βάσεις στα χωριά Ταΐμπα και Μαρντούντα το βράδυ του Σαββάτου 7/10, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός στρατιώτη και τον τραυματισμό ενός ακόμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εξουδετέρωσε τον γιο του επικεφαλής διαπραγματευτή της Χαμάς – Νεκρός και διοικητής της δύναμης «Ραντουάν» της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

ΗΠΑ: «Ρίζα» κάθε σύγχρονης ισλαμιστικής τρομοκρατίας η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Λάζαρος Καμπουρίδης: Οι Τούρκοι φυλάκισαν Εβραία που υπηρέτησε στο Ισραηλινό Στρατό – «Καθάρισαν» οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες

Αυξανόμενη ανησυχία στο Ισραήλ για τα σχέδια ανασυγκρότησης του συριακού στρατού

Το τζιχαντιστικό παρακράτος «IHH» του Ερντογάν ετοιμάζει Στολίσκο για τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr