Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές της Χαμάς εκτελούσαν αμάχους που είχαν αιχμαλωτίσει – Πάνω από 100 Ισραηλινοί όμηροι

Οι τζιχαντιστές της Χαμάς εκτελούσαν αμάχους που είχαν αιχμαλωτίσει – Πάνω από 100 Ισραηλινοί όμηροι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση από τη Χαμάς, λίγα μόλις μέτρα από το σημείο όπου ένοπλοι τζιχαντιστές τους οδηγούσαν κοντά στα σύνορα της Γάζας, δείχνουν βίντεο που έλαβε και εντόπισε το CNN.

Ένα βίντεο από το κιμπούτς του Be’eri στο νότιο Ισραήλ έδειξε ένοπλους μαχητές με καμένα αυτοκίνητα και μια μπουλντόζα στο βάθος.

Προς το τέλος του βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε σε κανάλι Telegram που συνδέεται με τη Χαμάς, διακρίνονται τέσσερα πτώματα στο έδαφος.

Ένα άλλο βίντεο που είχε προηγουμένως εντοπιστεί γεωγραφικά από το CNN έδειξε πέντε Ισραηλινούς πολίτες αιχμάλωτους από ένοπλους μαχητές σχεδόν στο ίδιο σημείο.

Μια ανάλυση του CNN των βίντεο διαπίστωσε ότι τα πτώματα και τα άτομα που συνοδεύονταν από βαριά οπλισμένους τζιχαντιστές, είχαν ταιριαστά ρούχα και χτενίσματα.

Το Be’eri βρίσκεται μόλις τρία μίλια ανατολικά των συνόρων της Γάζας.

Μαζί με άλλες πόλεις και οικισμούς κοντά στη Γάζα, η Ofakim, η Sderot, το Yad Mordechai, το Kfar Aza, το Yated και το Kissufin, το Be’eri ήταν μεταξύ των πρώτων που στοχοποιήθηκαν από τρομοκράτες της Χαμάς το Σάββατο 7/10, καθώς εξαπέλυσαν μία άνευ προηγουμένου και προσεκτικά συντονισμένη επιδρομή δολοφονιών και συλλήψεων ομήρων.

Περίπου 1.000 τζιχαντιστές της Χαμάς παραβίασαν τα σύνορα από τη Γάζα, σύμφωνα με τις ισραηλινές Αρχές, σε μια επίθεση που σκότωσε περισσότερους από 700 Ισραηλινούς, προκαλώντας επίσημη κήρυξη πολέμου την Κυριακή 8/10.

Οι τρομοκράτες της Χαμάς έχουν πιάσει ομήρους περισσότερους από 100 Ισραηλινούς, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων αξιωματικών του στρατού, δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης την Κυριακή.

Πιστεύεται ότι βρίσκονται στη Γάζα, αλλά η τύχη τους είναι άγνωστη.

Μια άλλη παλαιστινιακή τζιχαντιστική οργάνωση, η Ισλαμική Τζιχάντ, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι κρατά τουλάχιστον 30 ομήρους στη Γάζα. Το CNN δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς.

Οι ισραηλινές Αρχές δήλωσαν ότι δεκάδες Ισραηλινοί κρατούνται όμηροι στη Γάζα, αλλά δεν έχουν επιβεβαιώσει τον ακριβή αριθμό. Εκτός από τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους κι από πολλές άλλες εθνικότητες πιστεύεται ότι έχουν πιαστεί όμηροι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr