Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιώβ Γκάλαντ: «Πολιορκούμε πλήρως τη Γάζα… Χωρίς ηλεκτρισμό, χωρίς τροφή, χωρίς νερό, χωρίς φυσικό αέριο – όλα είναι κλειστά»

Ιώβ Γκάλαντ: «Πολιορκούμε πλήρως τη Γάζα… Χωρίς ηλεκτρισμό, χωρίς τροφή, χωρίς νερό, χωρίς φυσικό αέριο – όλα είναι κλειστά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ιώβ Γκάλαντ είπε ότι δόθηκε εντολή για «πλήρη πολιορκία» στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές στο έδαφός της.

«Πολιορκούμε πλήρως τη Γάζα… Χωρίς ηλεκτρισμό, χωρίς τροφή, χωρίς νερό, χωρίς φυσικό αέριο – όλα είναι κλειστά», είπε ο Γκάλαντ σε βίντεο, αναφερόμενος στον παλαιστινιακό παράκτιο θύλακα που κατοικείται ασφυκτικά από 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Το Ισραήλ συνέχισε να σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας με νέο κύμα πυραύλων από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 9/10, ανέφερε το Al Arabiya.

Πηγές των Al Arabiya και Al Hadath ανέφεραν ότι στρατιωτικά αεροπλάνα βομβάρδισαν δύο τζαμιά στη Γάζα το πρωί της Δευτέρας 9/10.

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι έπληξε περισσότερους από 1.000 στόχους στη Γάζα.

Ισραηλινά τανκς και drones είναι αναπτυγμένα στα περάσματα της Λωρίδας, στον συνοριακό φράχτη, για να εμποδίσουν οποιονδήποτε να εισέλθει σε ισραηλινές περιοχές.

Ένας ανθρωπιστικός διάδρομος για την παροχή βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας μετά τα ισραηλινά πλήγματα πρέπει να ανοίξει επειγόντως, δήλωσε στο Al Arabiya πηγή από την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν ότι ο αριθμός των εκτοπισμένων κατοίκων της Γάζας έχει αυξηθεί σε περισσότερους από 123.000 ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χαμάς μετά την τρομοκρατική επίθεση το Σάββατο 7/10.

Μέχρι αργά την Κυριακή 8/10, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές αντίποινων κατέστρεψαν 159 κατοικίες σε όλη τη Γάζα και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε άλλες 1.210, σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες είπε ότι χτυπήθηκε επίσης ένα σχολείο που φιλοξενούσε εκατοντάδες οικογένειες.

Αρκετά ισραηλινά ειδησεογραφικά μέσα, επικαλούμενα αξιωματούχους της υπηρεσίας διάσωσης, ανέφεραν ότι τουλάχιστον 700 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ, μεταξύ των οποίων 44 στρατιώτες.

Σειρήνες ήχησαν σε όλο το Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ καθώς η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες προς το Ισραήλ, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, είπε ότι εκτόξευσε ένα μπαράζ ρουκετών προς το Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ ως απάντηση στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ, ανέφερε τη Δευτέρα το Al Arabiya.

Η Χαμάς εκτόξευσε 120 ρουκέτες προς τις ισραηλινές πόλεις Ασντόντ και Ασκελόν ως απάντηση στις συνεχιζόμενες επιδρομές του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη.

Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει καπνό από το ισραηλινό αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν», που χτυπήθηκε από ρουκέτα της Χαμάς, αλλά καμία πτήση δεν επηρεάστηκε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαγορεύτηκε η είσοδος στη Γαλλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης – Ήταν γιατρός στη Γάζα

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr