Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί στέλνουν στόλο, όπλα και πυρομαχικά στο Ισραήλ

Οι Αμερικανοί στέλνουν στόλο, όπλα και πυρομαχικά στο Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε τη Δευτέρα 9/10 ότι η αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή είχε σκοπό να χρησιμεύσει ως αποτρεπτικό μήνυμα προς το Ιράν, τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και οποιονδήποτε άλλο πληρεξούσιο στην περιοχή μετά την επίθεση της Χαμάς που παρομοιάζεται με «αγριότητα στο επίπεδο του Ισλαμικού Κράτους».

«Αυτοί οι αντίπαλοι θα πρέπει να το σκεφτούν δύο φορές», δήλωσε στους δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι ΗΠΑ καθιστούν «πολύ σαφές στους αντιπάλους ή σε αυτούς που θα μπορούσαν να εισέλθουν σε αυτή τη σύγκρουση για να την κλιμακώσουν ότι θα πρέπει να το σκεφτούν δύο φορές και να μην εκμεταλλευτούν την αστάθεια».

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος είπε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία πρόθεση να αναπτύξουν αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος στο Ισραήλ.

Νωρίτερα τη Δευτέρα 9/10, η Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός αντάλλαξαν διασυνοριακά πυρά.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανέζικη παραστρατιωτική παράταξη είπε ότι τρεις από τους μαχητές της σκοτώθηκαν πριν ανακοινώσει μια επίθεση αντιποίνων σε ισραηλινούς στρατώνες.

Η Χεζμπολάχ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα συμμετάσχει στον πόλεμο στο πλευρό της Χαμάς κατά του Ισραήλ εάν το τελευταίο εισέβαλε στη Γάζα ή στοχοποιούσε μέλη της Χαμάς εντός του Λιβάνου.

Ανεπίσημοι κανόνες εμπλοκής μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ έχουν περιορίσει ως επί το πλείστον τις συγκρούσεις τους στη Συρία.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, είπε στον Ισραηλινό ομόλογό του το Σαββατοκύριακο ότι οι ΗΠΑ στέλνουν πρόσθετο εξοπλισμό και πόρους, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών, για να φτάσουν στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες.

Ο Όστιν διέταξε επίσης την ανάπτυξη μιας ομάδας κρούσης αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην Ανατολική Μεσόγειο και την αύξηση των μαχητικών αεροσκαφών.

Το Πεντάγωνο βρίσκεται σε επαφή με τη βιομηχανία των ΗΠΑ για να εξετάσει τρόπους για να επισπεύσει την αποστολή στο Ισραήλ παραγγελιών σε εκκρεμότητα για στρατιωτικό εξοπλισμό που διαφορετικά μπορεί να θεωρούνταν ρουτίνα.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας εξετάζει επίσης τα αποθέματα του Πενταγώνου για να δει τι μπορεί να διατεθεί άμεσα στο Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr