Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπλίνκεν: «Αποφασισμένες να μην διευρυνθεί η σύρραξη είναι οι αραβικές χώρες»

Μπλίνκεν: «Αποφασισμένες να μην διευρυνθεί η σύρραξη είναι οι αραβικές χώρες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αποφασισμένες να μην διευρυνθεί η σύρραξη είναι οι αραβικές χώρες», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, αναχωρώντας από το Κάιρο με κατεύθυνση το Ισραήλ.

«Κανείς δεν πρέπει να ρίξει λάδι στην φωτιά αλλού», είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών που αυτήν την εβδομάδα επισκέφθηκε χώρες της περιοχής, την ώρα που οι συγκρούσεις στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο δημιουργούν ανησυχίες για την διεύρυνση του πολέμου.

«Οι αραβικές πρωτεύουσες που επισκέφθηκα χρησιμοποιούν τα δικά τους κανάλια για να διασφαλίσουν ότι αυτό δεν θα συμβεί», πρόσθεσε ο Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα ότι πιστεύει πως θα επιτευχθεί η διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα, όρος εκ των ως ουκ άνευ που έχει θέσει η Αίγυπτος για να επιτρέψει την έξοδο των Αμερικανών από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Αντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε επίσης ότι διόρισε τον βετεράνο της αμερικανικής διπλωματίας στην Μέση Ανατολή Ντέιβιντ Σάτερφιλντ απεσταλμένο για την βοήθεια προςτην Γάζα.

«Θα βρίσκεται επί τόπου στο Ισραήλ ήδη από αύριο [σ.σ. Δευτέρα 16/10] για να συντονίσει» την μεταφορά της βοήθειας, είπε.

«Η Ράφα θα ανοίξει. Εφαρμόζουμε με τον ΟΗΕ, την Αίγυπτο και το Ισραήλ μηχανισμό για την συγκέντρωση της βοήθειας που προορίζεται για όσους την έχουν ανάγκη», πρόσθεσε.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που έχει σταλεί από πολλές χώρες συσσωρεύεται εδώ και πολλές ημέρες στο Σινά, χωρίς να μπορεί να περάσει στον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το Σάββατο 14/10 συμφωνία για την έξοδο των Αμερικανών πολιτών από την Γάζα, αλλά η Αίγυπτος κρατά κλειστό το πέρασμα της Ράφα προς την Γάζα απαντώντας ότι δεν μπορεί να χρησιμεύσει αποκλειστικά για την έξοδο των ξένων πολιτών.

Κανείς δεν θα φύγει, όσο η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια για την Γάζα, που συγκεντρώνεται στο Σινά δεν θα έχει άδεια να περάσει στηυν Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών Πληροφοριών που επικαλούνται τα μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr