Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός σνάιπερ αμετανόητο μέλος του Ισλαμικού Κράτους καταδικάστηκε σε ισόβια

Αμερικανός σνάιπερ αμετανόητο μέλος του Ισλαμικού Κράτους καταδικάστηκε σε ισόβια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Τετάρτη 18/10, ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, καταδίκασε έναν άνδρα σε ισόβια κάθειρξη για παροχή υλικής υποστήριξης στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και επειδή πολέμησε στις τάξεις του στη Συρία.

Το μέλος του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), Ρουσλάν Μαράτοβιτς Ασαΐνοφ (Ruslan Maratovich Asainov), ένας 46χρονος Αμερικανός πολίτης, «άφησε την οικογένειά του και τη χώρα του για να πολεμήσει για το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και να εκπαιδεύσει άλλους να επιτελούν τη βασιλεία του τρόμου του, μια υπόθεση στην οποία παραμένει αφοσιωμένος μέχρι σήμερα». είπε ο βοηθός γενικός εισαγγελέας Μάθιου Τζ. Όλσεν.

Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Μπρέον Πις για την Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης δήλωσε:

«Ο κατηγορούμενος αφιέρωσε τη ζωή του σε αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση και έγινε θανατηφόρος ελεύθερος σκοπευτής για το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία, εκπαιδεύοντας πολλά άλλα μέλη του ISIS να πυροβολούν για να σκοτώσουν καθώς το ISIS διεξήγαγε τη βάρβαρη εκστρατεία του.

»Μέχρι σήμερα, ο κατηγορούμενος διατηρεί την αμετανόητη πίστη του σε αυτή την κακή υπόθεση».

Τον Ιανουάριο του 2014, ο Ασαΐνοφ ταξίδεψε στη βόρεια Συρία στην περιοχή του Χαλεπίου και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ως μουτζαχεντίν.

Για πέντε χρόνια, ο Ασαΐνοφ πολέμησε σε πολλές μάχες στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ασαΐνοφ έγινε εκπαιδευτής των ελεύθερων σκοπευτών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και τουλάχιστον 100 τρομοκράτες υπολογίζεται ότι εκπαίδευσε.

Μετά από πολλά χρόνια με την εξτρεμιστική ομάδα, ο Ασαΐνοφ συνελήφθη τελικά στη Συρία αφού οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο Μπαγκούζ τον Μάρτιο του 2019, το τελευταίο προπύργιο της ομάδας.

Λίγο πριν συλληφθεί, ο Ασαΐνοφ πέταξε το τουφέκι του και κατέστρεψε το κινητό του.

Ο Ασαΐνοφ παραδέχτηκε στους πράκτορες του FBI ότι είχε λάβει μέρος σε πολλές μάχες με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ως πολεμιστής και ελεύθερος σκοπευτής.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, ο κατηγορούμενος τόνισε την πίστη του στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), λέγοντας ότι η ριζοσπαστική ομάδα θα ανέβει ξανά.

Ο Ασαΐνοφ, σύμφωνα με το Sky News, είναι πρώην Αμερικανός χρηματιστής. Από χρηματιστής έγινε τζιχαντιστής.

Καταδικάστηκε ως ελεύθερος σκοπευτής του Ισλαμικού Κράτους και εκπαίδευσε δεκάδες άλλους σκοπευτές μεγάλης εμβέλειας για την τρομοκρατική ομάδα.

Ο Ασαΐνοφ, 46 ετών, είναι Αμερικανός πολίτης γεννημένος στο Καζακστάν, ο οποίος άφησε την οικογένειά του στο Μπρούκλιν τον Δεκέμβριο του 2013 προτού ταξιδέψει στη Συρία μόλις το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την εξουσία.

Η πρώην σύζυγος του είπε στο δικαστήριο ότι ο Ασαΐνοφ ασπάστηκε το Ισλάμ το 2009 και αργότερα παραιτήθηκε προτού αρχίσει να παρακολουθεί ριζοσπαστικά κηρύγματα στο διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr