Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μενέντεζ: Δηλώνει αθώος στην κατηγορία ότι ενεργούσε ως «ξένος πράκτορας»

Μενέντεζ: Δηλώνει αθώος στην κατηγορία ότι ενεργούσε ως «ξένος πράκτορας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ δήλωσε τη Δευτέρα 23/10 αθώος ενώπιον δικαστηρίου του Μανχάταν στην κατηγορία ότι ενήργησε ως «μη εγγεγραμμένος ξένος πράκτορας» για λογαριασμό της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγόρησαν στις 12 Οκτωβρίου τον Δημοκρατικό γερουσιαστή του Νιου Τζέρσι, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, ότι μεταξύ 2018 και 2022 ενήργησε για λογαριασμό αξιωματούχων των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου.

Ενώπιον του δικαστή Σίντνεϊ Στάιν, ο γερουσιαστής Μενέντεζ δήλωσε αθώος.

Σε δήλωσή του, στις 12 Οκτωβρίου, ο Μπομπ Μενέντεζ υπογράμμιζε ότι η συσσώρευση νέων κατηγοριών δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι και αληθείς.

Ο γερουσιαστής και η σύζυγός του Ναντίν Μενέντεζ έχουν κατηγορηθεί ότι έλαβαν ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι ως αντάλλαγμα για να ασκήσουν επιρροή προκειμένου να ωφελήσουν την κυβέρνηση της Αιγύπτου και να παρέμβουν σε έρευνες των αρχών σε βάρος των επιχειρηματιών.

Στις 27 Σεπτεμβρίου όλοι οι κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Η Ναντίν Μενέντεζ και ένας εκ των επιχειρηματιών, ο Ουαέλ Χάνα, δήλωσαν αθώοι στην κατηγορία περί «ξένου πράκτορα» στις 18 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Χάνα είχε κανονίσει συναντήσεις μεταξύ του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ και αιγυπτίων αξιωματούχων, οι οποίοι τον πίεζαν να υπογράψει συμφωνία στρατιωτικής βοήθειας.

Σε αντάλλαγμα, ο επιχειρηματίας φέρεται να έβαλε τη Ναντίν Μενέντεζ στο μισθολόγιο εταιρίας του.

Ο επιχειρηματίας και η Ναντίν Μενέντεζ φέρονται επίσης να διαβίβασαν στον γερουσιαστή συστάσεις και αιτήματα Αιγυπτίων αξιωματούχων.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Μπομπ Μενέντεζ βρίσκεται στο στόχαστρο ομοσπονδιακής έρευνας, όμως ουδέποτε καταδικάστηκε.

Όπως ορίζεται από τους κανόνες του Δημοκρατικού Κόμματος, παραιτήθηκε από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας αλλά επιμένει ότι είναι αθώος και αρνείται να παραιτηθεί από γερουσιαστής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr