Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκατοντάδες τζιχαντιστές της Χαμάς εκπαιδεύτηκαν στο Ιράν πριν την επίθεση στο Ισραήλ

Εκατοντάδες τζιχαντιστές της Χαμάς εκπαιδεύτηκαν στο Ιράν πριν την επίθεση στο Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκατοντάδες τζιχαντιστές της Χαμάς έκαναν εξειδικευμένη εκπαίδευση μάχης στο Ιράν τις εβδομάδες πριν από την επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε την Τετάρτη 25/10 η Wall Street Journal.

Επικαλούμενη πηγές με ασφαλείς πληροφορίες σχετικά με την επίθεση, η εφημερίδα ανέφερε ότι περίπου 500 τρομοκράτες της Χαμάς και μια άλλης οργάνωσης που εδρεύει στη Γάζα και επίσης υποστηρίζεται από το Ιράν, ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, συμμετείχαν στις ασκήσεις τον Σεπτέμβριο.

Η εκπαίδευση διεξήχθη από αξιωματικούς της Δύναμης Κουντς, του σκέλους του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) που επιχειρούν σε χώρες εκτός Ιράν, ανέφερε το δημοσίευμα.

Ανώτεροι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και ο αρχηγός της Δύναμης Κουντς, Εσμαήλ Γκανί, ήταν παρόντες σε αυτές τις ασκήσεις, πρόσθεσε.

Η τελευταία κλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραήλ και Παλαιστίνιων τζιχαντιστών ξεκίνησε όταν μουτζαχεντίν της Χαμάς πέρασαν στο Ισραήλ από τα νότια σύνορά του στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Το Ισραήλ απάντησε με ανελέητα αεροπορικά πλήγματα και βομβαρδισμό πυροβολικού στη Γάζα, που έχουν σκοτώσει περισσότερους από 6.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές της Χαμάς στη Γάζα.

Η Τεχεράνη, μια βασική πηγή οικονομικής και στρατιωτικής υποστήριξης για τη Χαμάς, επαίνεσε την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στον σχεδιασμό ή την εκτέλεσή της.

Οι ΗΠΑ είπαν ότι το Ιράν ήταν συνένοχος στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, αλλά τόνισαν ότι δεν διαθέτουν πληροφορίες ή στοιχεία για να υποστηρίξουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Το Ισραήλ έχει κατηγορήσει εδώ και καιρό το Ιράν ότι εντείνει τη βία παρέχοντας όπλα στη Χαμάς.

Η Τεχεράνη αρνείται να αναγνωρίσει το Ισραήλ ως κράτος και θεωρεί την υποστήριξη για την παλαιστινιακή υπόθεση θεμελιώδες στοιχείο της εξωτερικής της πολιτικής από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Για χρόνια, το Ιράν και το Ισραήλ έχουν εμπλακεί σε μια μυστική σύγκρουση, με το Ιράν να κατηγορεί το Ισραήλ για ενορχήστρωση επιθέσεων δολιοφθοράς και δολοφονιών με στόχο το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr