Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δυνάμεις του Ισραήλ πραγματοποίησαν εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας

Δυνάμεις του Ισραήλ πραγματοποίησαν εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις πραγματοποίησαν μια σχετικά μεγάλη εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας για να επιτεθούν σε θέσεις της Χαμάς, ανέφερε το ραδιόφωνο του στρατού του Ισραήλ την Πέμπτη 26/10.

Περιέγραψε την επιδρομή ως μεγαλύτερη από ό,τι είχε πραγματοποιηθεί προηγουμένως κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, που διανύει τώρα την τρίτη εβδομάδα, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου, όταν τζιχαντιστές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος εξαπέλυσαν απρόκλητη και αιφνιδιαστική, άνευ προηγουμένου έφοδο σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας.

Οι ισραηλινές Αρχές κάνουν λόγο για πάνω από 1.400 νεκρούς, στην πλειονότητά τους άμαχους, και κάπου 220 ομήρους στα χέρια της Χαμάς.

Η Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, από την πλευρά της την Τετάρτη 25/10 δημοσιοποίησε νέο απολογισμό θυμάτων, κάνοντας λόγο για πάνω από 6.500 νεκρούς, επίσης στην πλειονότητά τους άμαχους, αφότου άρχισαν ακατάπαυστοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί αντιποίνων στον παραθαλάσσιο θύλακα.

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ ότι αεροσκάφη του εξαπέλυσαν πλήγμα στον Λίβανο, σε αντίποινα για την εκτόξευση πυραύλου εδάφους-αέρος.

«Το δίκτυο αντιαεροπορικής άμυνας του ισραηλινού στρατού αναχαίτισε πύραυλο εδάφους-αέρος ο οποίος βλήθηκε από τον Λίβανο εναντίον drone του ισραηλινού στρατού», σύμφωνα με ανακοινωθέν του γενικού επιτελείου.

«Σε ανταπόδοση, αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού έπληξαν το σημείο από όπου έγινε η εκτόξευση».

Μετά την επίθεση της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου, εκτυλίσσονται καθημερινά συγκρούσεις ανάμεσα στον στρατιωτικό βραχίονα του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ και τον στρατό του Ισραήλ στα νότια σύνορα του Λιβάνου.

Έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 52 ανθρώπους στη λιβανέζικη πλευρά, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αμάχων, 39 μαχητών της Χεζμπολάχ και 9 οργανώσεων που έχουν συμμαχήσει μαζί της, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Την Τετάρτη 25/10, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τους θανάτους άλλων δυο μελών της.

Στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων έχουν σκοτωθεί τέσσερις άνθρωποι.

Οι ανησυχίες πως ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς θα εξαπλωθεί στη Συρία και πάνω απ’ όλα με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο γίνονται ολοένα πιο έντονες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr