Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατέρρευσε το ίντερνετ στη Λωρίδα της Γάζας – Ο ισραηλινός στρατός επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Γάζα

Κατέρρευσε το ίντερνετ στη Λωρίδα της Γάζας – Ο ισραηλινός στρατός επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδροί βομβαρδισμοί είναι σε εξέλιξη στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου από την περιοχή αυτήν.

Το τζιχαντιστικό καθεστώς της Χαμάς ανακοίνωσε εξάλλου ότι έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Netblocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όλον τον κόσμο, έκανε λόγο για «κατάρρευση» των συνδέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε η Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές».

Ο ισραηλινός στρατός «θα επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του απόψε το βράδυ», ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, καλώντας τους κατοίκους της πόλης της Γάζας να μετακινηθούν προς τα νότια.

Ο εκπρόσωπος του στρατού είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «είναι προετοιμασμένες σε όλα τα μέτωπα για να διαφυλάξουν την ασφάλεια του Ισραήλ».

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θεωρεί «εθνικό καθήκον» την επιστροφή των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

Τα πλήγματα στη Γάζα έχουν αυξηθεί «κατά πολύ» και θα συνεχιστούν, πρόσθεσε ο υποναύρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε την Πόλη της Γάζας και τα περίχωρά της», είπε στην ανακοίνωση που έκανε από τηλεοράσεως.

Στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας σημειώνονται σφοδροί βομβαρδισμοί που ξεκίνησαν περίπου στις 19.00 (ώρα Ελλάδας και τοπική).

«Ομοβροντία ρουκετών» από τη Χαμάς

Το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή 27/10 ότι εκτόξευσε «ομοβροντία ρουκετών» προς το ισραηλινό έδαφος, σε απάντηση για τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Ομοβροντία ρουκετών προς τα κατεχόμενα εδάφη (σ.σ. το Ισραήλ) σε απάντηση για τις σφαγές (Παλαιστίνιων) αμάχων» αναφέρεται στην ανάρτηση των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ στην πλατφόρμα Telegram.

Σε 29.000 ανέρχονται οι εσωτερικά εκτοπισμένοι στο Λίβανο

Σχεδόν 29.000 είναι οι εσωτερικά εκτοπισμένοι στον Λίβανο λόγω των συγκρούσεων στα σύνορα με το Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με έναν νεότερο απολογισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, μιας υπηρεσίας του ΟΗΕ.

Μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, οι ανταλλαγές πυρών είναι σχεδόν καθημερινές στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Στην έκθεσή του ο ΔΟΜ αναφέρει ότι από την κλιμάκωση αυτών των συγκρούσεων εκτοπίστηκαν 28.965 άνθρωποι

Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 37% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση της υπηρεσίας, την Τρίτη, που έκανε λόγο για 21.000 εκτοπισμένους.

Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους κατέφυγαν σε συγγενικά σπίτια ή νοίκιασαν διαμερίσματα σε άλλες περιοχές, στον βόρειο και κεντρικό Λίβανο.

Άλλοι στεγάζονται σε καταφύγια στην Τύρο και την περιοχή της Χασμπάγια.

Στο Ισραήλ, δεκάδες μεθοριακές κοινότητες έχουν εκκενωθεί.

Νωρίτερα την Παρασκευή 27/10 η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον ισραηλινών θέσεων.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε μέσω της πλατφόρμας «Χ», πρώην Twitter, ότι κάποιες από τις ρουκέτες αυτές κατέληξαν στο συριακό έδαφος.

Ισραηλινός στρατός: «Η Χαμάς κρύβεται κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας»

Ότι η Χαμάς έχει μετατρέψει το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας σε «ασπίδα για τις σήραγγες και τα επιχειρησιακά της κέντρα», υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός με ανάρτησή του.

«Η Χαμάς έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία σε κέντρα διοίκησης και ελέγχου και σε κρησφύγετα για τους τρομοκράτες και τους διοικητές της Χαμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκαρί, επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος Τύπου του Ισραήλ.

Ο ίδιος παρουσίασε φωτογραφίες, διαγράμματα και ηχογραφήσεις, οι οποίες όπως ισχυρίστηκε, καταδεικνύουν πως η Χαμάς χρησιμοποιεί το νοσοκομειακό σύστημα, και ειδικά το νοσοκομείο Αλ Σίφα για να κρύψει θέσεις διοίκησης και σημεία εισόδου στο εκτεταμένο δίκτυο σηράγγων κάτω από τη Γάζα.

«Οι τρομοκράτες της Χαμάς δρουν μέσα και κάτω από το νοσοκομείο Σίφα και άλλα νοσοκομεία στη Γάζα».

«Η Χαμάς λειτουργεί μέσα και κρύβεται κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας.

»Οι προτεραιότητές τους είναι σαφείς – και ο λαός της Γάζας δεν είναι ανάμεσά τους» αναφέρει σε ανάρτησή του ο ισραηλινός στρατός.

Φόβοι εκφράζονται από διάφορες πλευρές ότι η αναφορά του ισραηλινού στρατού αυτή, θα μπορούσε να αποτελεί προαναγγελία στοχοποίησής του, θυμίζοντας μάλιστα την περίπτωση του νοσοκομείου που χτυπήθηκε στη Γάζα και στο οποίο υπήρξαν εκατοντάδες θύματα, με το Ισραήλ να αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν από δική του επίθεση και χρεώνοντάς την τραγωδία σε παλαιστινιακό πύραυλο.

Κατηγορηματική διάψευση από τη Χαμάς

Η παλαιστινιακή τζιχαντιστική οργάνωση Χαμάς που έχει την εξουσία στη Γάζα διέψευσε την Παρασκευή 27/10 ότι χρησιμοποιεί νοσοκομεία στη Γάζα στον πόλεμο που διεξάγει με το Ισραήλ, όπως την κατηγόρησε ο ισραηλινός στρατός.

«Οι ισχυρισμοί του εκπροσώπου του στρατού του εχθρού στερούνται οποιασδήποτε βάσης», δήλωσε σε ανακοίνωση ένα ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, ο Εζάτ αλ-Ρίσεκ, διαψεύδοντας ότι «ηγέτες της Χαμάς βρίσκονται στο υπόγειο του νοσοκομείου αλ-Σίφα» του μεγαλύτερου της Λωρίδας της Γάζας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr