ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Τζο Μπάιντεν, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,


















































Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό
Μέση Ανατολή: Σκληρές δηλώσεις Τραμπ για Ιρανούς «διαπραγματευτές» και ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους - Πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές στο μέτωπο
Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Εγιάλ Ζαμίρ: Προειδοποίηση για «κατάρρευση» των IDF «εκ των έσω» λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού
Ισπανία: Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Νοέλια Καστίγιο - Τι είπε λίγο πριν το θάνατο της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες σέβονται την κυριαρχία της Δημοκρατίας της Κύπρου και το δικαίωμα να αναπτύξει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, σύμφωνα με το εθιμικό διεθνές δίκαιο» ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, με αφορμή τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική συνομιλία του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν, με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.
Όπως τόνισε, «ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε σήμερα (χθες) με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, για να συζητήσουν τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κύπρου, καθώς και τις περιφερειακές εξελίξεις».
Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «ο αντιπρόεδρος εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις νέες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» και «επίσης, εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι εντάσεις θα αποκλιμακωθούν μέσω των συνεχών διπλωματικών προσπαθειών και δεσμεύτηκε να ενθαρρύνει όλα τα κράτη της περιοχής να ακολουθήσουν μια αμοιβαία επωφελή προσέγγιση για την ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων».
Τέλος, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη για επανένωση της νήσου σε μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις καλές υπηρεσίες του ειδικού συμβούλου του (γγ) των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Μπαρθ Άιντε».























































