Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απόγνωση στη Λωρίδα της Γάζας από τις ελλείψεις νερού, τροφίμων και καυσίμων

Απόγνωση στη Λωρίδα της Γάζας από τις ελλείψεις νερού, τροφίμων και καυσίμων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ελλείψεις νερού, τροφίμων και καυσίμων συνεχίζουν να προκαλούν απόγνωση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία υπέστη μπλακ άουτ στις επικοινωνίες από το απόγευμα της Παρασκευής 27/10 έως το πρωί της Κυριακής 29/10, μεταδίδει το CNN.

Οι υπηρεσίες άρχισαν να αποκαθίστανται σταδιακά την Κυριακή, μετά από -όπως ένας ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ είπε- αμερικανική πίεση στο Ισραήλ.

Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν την Κυριακή ότι υπάρχουν ενδείξεις «η πολιτική τάξη αρχίζει να καταρρέει» στη Γάζα, αναφέροντας ότι χιλιάδες απελπισμένοι Παλαιστίνιοι αρπάζουν βασικά είδη όπως αλεύρι και είδη υγιεινής από τις αποθήκες.

Τουλάχιστον δέκα μέλη του προσωπικού του ΟΗΕ σκοτώθηκαν τις τελευταίες 72 ώρες, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) σε ενημέρωση κατάστασης τη Δευτέρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό του προσωπικού που σκοτώθηκε σε 64.

«Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων στον τομέα της βοήθειας του ΟΗΕ που σκοτώθηκαν σε μια σύγκρουση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Φιλίππε Λαζαρίνι, επικεφαλής της UNRWA, προσθέτοντας ότι μεταξύ των νεκρών ήταν ο επικεφαλής ασφαλείας της μεσαίας περιοχής, ο Σαμίρ, ο οποίος «πέθανε με τη γυναίκα του και τα οκτώ παιδιά του».

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είπε ότι η κατάσταση στη Γάζα «γίνεται όλο και πιο απελπιστική με την ώρα» και επανέλαβε τις εκκλήσεις του για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός και «παράδοση συνεχούς ανθρωπιστικής βοήθειας».

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ δήλωσαν νωρίτερα ότι τα επίπεδα της βοήθειας που φτάνουν στον πολιορκημένο θύλακα δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες στη Γάζα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε με τον Νετανιάχου και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι την Κυριακή για την ανάγκη συνεχούς ροής βοήθειας στη Γάζα και τόνισε τη σημασία της προστασίας της ζωής των αμάχων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr