Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη φοιτητής που απειλούσε ότι «θα βιάσει και θα δολοφονήσει» Εβραίους στο Πανεπιστήμιο του

Συνελήφθη φοιτητής που απειλούσε ότι «θα βιάσει και θα δολοφονήσει» Εβραίους στο Πανεπιστήμιο του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη φοιτητής που τρομοκράτησε το Πανεπιστήμιο που σπούδαζε, καθώς ανέφερε σε απανωτές αναρτήσεις ότι «θα βιάσει και θα δολοφονήσει» τους Εβραίους συμφοιτητές του.

Πρόκειται για τον 21χρονο Patrick Dai που σκόρπισε τον τρόμο στο Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα πολλοί Εβραίοι φοιτητές να αρχίσουν να το εγκαταλείπουν.

Το Business Insider επικαλούμενο το Γραφείο του Εισαγγελέα της Βόρειας Περιφέρειας, ανέφερε ότι ο νεαρός απειλούσε «να πάρει τουφέκι και να κάνει μακελειό» στη τραπεζαρία που σέρβιρε φαγητό στους φοιτητές.

Παράλληλα, κατηγορείται πως έγραφε ότι «θα κόψει τον λαιμό των Εβραίων» και «θα βιάσει» όσες Εβραίες φοιτούν στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

«Ο Dai έγραψε σε ανάρτηση ότι θα μαχαιρώσει και θα κόψει το λαιμό όποιου Εβραίο έβλεπε στην πανεπιστημιούπολη, ότι θα βιάσει και θα πετάξει από τον γκρεμό οποιαδήποτε Εβραία και θα αποκεφαλίσει κάθε μωρό Εβραίων», ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα.

«Στην ίδια ανάρτηση, απείλησε ότι θα φέρει ένα τουφέκι στην πανεπιστημιούπολη και θα πυροβολήσει τους Εβραίους που είναι γουρούνια», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ο 21χρονος φέρεται να παραδέχτηκε στις Αρχές ότι έκανε τις αναρτήσεις και πλέον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απειλητικές αναρτήσεις που ανέφεραν δολοφονία ή τραυματισμό άλλου ατόμου.

Έτσι, κινδυνεύει με μέγιστη πιθανή ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη, αλλά και με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 250.000 δολάρια.

Τι έγραφαν οι απειλές

Η φοιτητική εφημερίδα Cornell Daily Sun αναφέρει ότι οι διαδικτυακές απειλές, που έχουν πλέον αφαιρεθεί, είχαν αναρτηθεί το Σάββατο και την Κυριακή στο Greekrank, έναν ιστότοπο κατάταξης και συζήτησης για τα τμήματα των αδελφοτήτων στα κολέγια.

Οι αναρτήσεις περιλάμβαναν απειλές για πυροβολισμούς και καλούσαν σε βία κατά των Εβραίων φοιτητών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Από το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς στις αρχές του μήνα, στην πανεπιστημιούπολη του Cornell γίνονται τακτικά διαδηλώσεις, κυρίως υπέρ της Παλαιστίνης, σύμφωνα με τους φοιτητές.

Μάλιστα, ένας καθηγητής ιστορίας του Cornell έγινε πρόσφατα πρωτοσέλιδο επειδή αποκάλεσε την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ «συναρπαστική και αναζωογονητική» σε μια συγκέντρωση εκτός πανεπιστημιούπολης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πανεπιστήμιο Πατρών: Φοιτητές εγκλώβισαν στο γραφείο του τον πρύτανη

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr